Complimentary

2011-10-31 | 17:43:38
Jag skicka ju in ansäkningarna här om dagen men fick idag tillbaka dom för komplettering (svårt ord att stava..).
Hoppas på 2:a gången gillt!
Jag hde missat att en kopia på passet skulle med men nu är det fixat!

Applications!

2011-10-28 | 18:40:52
NU är ansökningarna klara och iväg skickade till USA!
Hoppas allt går bra nu!

Creation is a work without limits.

2011-10-24 | 11:20:42
Jag borjar bli klar med ansökningshandlingarna nu så förhoppningsvis kommer jag skicka in dem någon av de närmsta dagarna, I'm so excited!

The first one!

2011-10-20 | 20:25:07
Idag kom den första räkningen, fy tusan vad skoj! Nu ska jag bara fixa alla papper och skicka till USA så är jag i full gång :D

Moving forward

2011-10-19 | 23:36:47
Äntligen säger jag bara! Har ringt till 9 olika ställen efter min BVC. Dock finns den ingen stans, dom kanske har tappat bort den? Jag har i alla fall på andra sätt fått fram vilka sprutor jag tagit och så. Så som det ser ut nu måste jag ta 1 stelkrampsspruta och tre sprutor Hepatit B. Känns verkligen som om allt blev mycket lättare nu!

11 dagar kvar, sen ska application vara inne! Jag ska skriva lite på mitt personliga brev nu sedan ska jag verkligen sätta mig ner och skanna in allt i helgen. Det e en himmla massa papper som ska skrivas på och grejer! Men gud vad glad jag kommer bli när pappren är ivägskickade till USA, längtar!

toughest day in a long time

2011-10-12 | 23:13:24
Denna dagen har jag spenderat i telefon. Först ringde jag läkargruppen för att fråga om mina vaccinationer. Då har jag bara tagit Hepatit A. Hon jag pratar med säger att jag ska ringa till en annan klinik för dom ger inte ut intyg på att man tagit sprutorna.
Jag ringer även region och stadsarkivet Göteborg för att få min BVC journal (min skolsköterska på min högstadieskola hänvisade mig dit). Jag ringer och allt värkar toppen, får sedan ett samtal tillbaka att "du är ju inte skriven i Göteborg så du måste ringa till kommunarkivet i Mölndal".
(Jag & min fina Selma)
Jahopp tänker jag, pratar med min skolsköterska som även hon säger att jag ska vända mig till Kommunarkivet Mölndal (vilket hon inte sa första gången jag prata med henne). Så ringer jag dit kl är 12.25, tror ni inte dom stänger 12 då?! Så i morgon ska jag minsann ringa kommunarkivet i Mölndal och få min BVC journal så jag kan se vilka sprutor jag tagit och så ska jag ringa om vaccination mot Hepatit B, mässlingen och  påssjukan.
Hoppas på bättre lycka i morgondagens program ;)

Hur jag får ihop pengar

2011-10-12 | 22:56:21
Julia: "Hur lyckades du få ihop så mycket pengar? har länge velat åka som utbytesstudent men har inte pengar :("
Svar: Nu ska ja försöka mig på ett svar :P
Jag har kontakter, det är egentligen på det sättet jag har fått jobb och pengar. Jag har jobb till och från.
1. Frukostvärdinna; Fick det efter att jag praktiserat två veckor i åttan. (har jobbat där till och från sedan dess men sa nyligen upp mig för jag har tillräckligt med jobb och trivdes inte).
2. Kioskbiträde i golf-kiosk; Syrrans chef's man som äger det. (Jobbar lite då och då under sommaren).
3. Serveringspersonal; Kompis pappa som känner delägaren på restaurangen. (Jobbar fast varje onsdag och varannan helg-> Lördag & söndag).
4. Barnvakt; Kompis, mamma's, arbetskamrat's son (passar jag). (Jobbar lite då och då).
5. Fritidsfröken; Där min mamma jobbar. (Jobbar på lov).
'
Så utan kontakter hade jag inte kunnat jobba som jag gör. Så HUR svarar jag såhär; Jag jobbar och stoppar undan nästan alla pengar jag tjänar, jag stoppar undan pengar jag får i present eller julklapp eller liknande. Jag gillar att jobba så därför har jag inte ont av att att göra det mycket. Eftersom jag har så olika jobb funkar det väldigt bra! Jag får olika lön på alla jobben. Drar även full skatt så jag slipper betala tillbaka pengar. Då kan det va så att jag får pengar istället :P
Jag ska samla ihop 50 000, är en bit påväg :).
Jag ska nu till våren, när jag fyllt 18, söka stipendier :)
Hoppas svaret hjälpte lite? Annars är det bara att skriva så försöker ja på mig det igen ;D

What do I know? I'll ask my friends!

2011-10-11 | 19:43:52
Igår tog jag fram datorn, läste massa utbytesstudenters brev till sina blivande Host-families. Efter lite inspiration tog jag fram ett nytt dokument och kludda ner en massa om mig själv på en sida, i alla fall en bit på vägen!

Men vad ska man egentligen skriva om sig själv? Jag hade ingen aning så jag tog mina vänner till hjälp. S,J,P & E
skrev ett par rader var om hur jag är som person så det blev lite lättare för mig att förklara hur jag är.
Jag fick föresten höra av min förvånade mamma att "syskon vet mer om varandra än var föräldrarna vet om dem". Haha någon mer än jag som INTE är förvånad? Visst föräldrar vet mycket, men för mig är min syster en bästa vän.

What I'm afraid of? Nothing.

2011-10-10 | 22:54:27
Förra året när jag kom fram till att jag ville åka på utbytesår undrade jag många gånger vad de som skulle åka i år var "rädda för". Så därför tänkte jag ta mig i kragen och skriva lite om vad jag har för farhågor för mitt kommande år. (men vad som övervinner dessa)

* Just nu tycker jag det är lite jobbig att veta att jag ska åka till USA om mindre än ett år då jag har pojkvän.
* Jag är rädd att det sa hända folk jag har kärt här hemma något när jag åker. Att jag inte är i samma land.         Även om det är något jag inte kan styra över är jag ju på andra sidan det stora havet.
* Att jag och värdfamiljen inte ska gå ihop.
Dessa är de sakerna som får mig att tänka efter en extra gång.
Men de övervinner inte alla bra saker jag ser fram emot!
* High school
* School spirit
* Värdfamiljen
* Amerikanska vänner (även ifrån andra världsdelar)
* school sports
* Classes
* Hall pass
* Gula bussar
Behöver jag skriva mer? ;) Tror ni förstår tanken.
Även om jag åker 10 månader till andra sidan den stora pölen finns fortfarande idag vårt kära internet. (skype, facebook mm). Man kan alltid ha kontakt.
Jag kommer få uppleva så otroligt mycket under mitt år i USA, självklart kommer det inte vara en dans på rosor, men livet är inte det.
Jag kommer få så mycket erfarenhet och förhoppningsvis boosta andra till att åka i framtiden!
Äkta vänner finns kvar vare sig jag är här hemma ett år eller i staterna.

Dream

2011-10-09 | 22:29:12
Jag har nu skickat in anmälan till utbutesstudent.se så jag kommer förhoppningsvis snart upp på den sidan. Gå in o kolla vett jag? En bra sida med info om utbytessår med forum och liknande!
I stort sätt alla mina bilder är tagna ifrån weheartit.com om jag inte skriver annat.

Min trogne läsare!

2011-10-08 | 20:00:55
Felicia:
"nu kommenterar jag igen.. haha
Jag har skickat intresseanmälan och ska på möte om nån vecka, har skickat anmälan till Explorius :) 
Gjorde du delstatsval? :) 
sorry om jag frågar massa, men är nyfiken! ;D haha"
- Be absolut inte om ursäkt, det är sådana som du, som skriver kommentarer som får mig att vilja fortsätta skriva. Utan kommentarer är det som att skriva till någon, sms eller vad som helst och inte få ett svar. Så skriv så mycket du vill och orkar. Jag blir super glad och tycker det är underbart att komma in på bloggen o se kommentarer (kan verkligen göra min dag! :D
Nu till frågan ;) - Japp, jag gjorde delstatsval. Dessa var: 1. Florida 2. Kalifornien & 3. Arizona
Om du vill får du gärna lägga till mig på Facebook så kan jag ta in dig i en grupp där vi som åker nästa år är medlemmar!

A long road ahead!

2011-10-05 | 22:42:37
I måndags var jag och gjorde hälsoundersökningen. Det gick bra, inga problem med någonting förutom sprutorna. Sammanlagt är det 20 sprutor man ska ta, jag har tagit 12 tror jag, alltså åtta kvar. Hoppas jag hinner innan deadlinen!

Good to know!

2011-10-05 | 22:35:34
Felicia: vilken organisation är det du ska åka med? :)
- Jag åker med den Svenska organisationen Explorius Sweden och med den amerikanska organisationen ISE :)

RSS 2.0