Keep life beautiful

2012-07-31 | 08:31:53
Jag har inte haft en fungerande addapter så har inte kunnat laddat min dator sedan jag kom hit, har inte orkat skriva långa inlägg på mobilen heller så här kommer en summering av förra veckan. 
 
Jag gick i skolan hela veckan, tycker verkligen om alla lärare utom en, det känns toppen! Men det har varit en tuff vecka om jag ska vara ärlig. Komma till ett främmande land, det är galet varmt (30°c på natten och ca 40°c på dagen) och man känner sig som en uppblåst tomat hela tiden. Du kommer till en familj som du inte känner och slängs in i deras vardag. Jag börja på en skola med 3500 elever, i klasser med bara 9 och 10 års elever (jag är 12 års elev). Utbytesstudenter är väldigt vanligt så du blir en i mängden.
 
Säger till alla er som ska åka på utbytes år. Visst en stor skola är super häftigt, men när du kommer hit hoppas du första dagen att du inte sitter själv, att folk är intresserade av dig, att du skaffar vänner fort. Av vad jag märkt på en vecka så är det väldigt svårt på en stor skola. På en liten blir man igenkänd och folk vet vem du är och pratar med dig av nyfikenhet och kanske ovetande om utbytesstudenter. Men nu känns allt så sjukt mycket bättre när man haft en fullspäckad kväll. Tror det är väldigt viktigt att hålla igång och göra mycket saker de första veckorna. 
 
Dagarna för mig förra veckan såg ut så att jag hade skola, sedan sov jag ca 2 timmar, tog en prommenad en kväll med min tyska v-syster, satt o tjöta en hel kväll med mina värd systrar. Detta var vad som hände på varagarna, det blir ganska mycket tid där man bara sitter och tänker, mycket tankar går till dom hemma i sverige. Men fram mot helgen var det full rulle, filmkväll på fredagen, sov dock hela kvällen hehe lördagen spenderades först vid skype sedan firade vi en annan utbytesstudent som bor i närheten. Vi hängde i poolen, käka mat och tjöta. På kvällen va vi även på bio, "Step up: revolution", så galet, sjukt bra film! Söndagen spenderades med shopping och god middag hos några familjevänner!
 
Även idag måndag har det varit skola, känns som att man i alla fall börjat få en morgon rutin. Efter skolan åkte vi runt o kolla på hus, älskar det! Familjen ska antagligen flytta efter att vi har lämnat staterna så de kikar på hus. Käka även idag middag hos samma gäng som igår, sjukt god mat!
 
Skolan nu då. Det är ganska lätt, om man tycker ämnena man har är roliga, vilket jag gör. Dock så är väl inte engelska och historia en favorit, men de är obligatoriska så måste göras. Hade två historia uppgifter förra veckan, förstod hälften av vad jag skulle göra och trodde jag skulle faila stort men lyckades få A på båda. Så hittills är skolan lättare än i Sverige. 
 
Bilder kommer senare, har inte tagit så mycket ännu!

first days at school

2012-07-25 | 00:59:09
Började skolan igår. Det gick faktiskt bra, hittade en tjej i klassen innan lunch så jag slapp sitta ensam! Haha Maten var bra med så har inget att klaga på där. Idag var andra dagen och jag bytte police sciense till early childhood education (man lär sig om barn). Läser även amerikansk historia, grafisk design, dans, sports medicine (lär sig om träning och skador mm) och sista lektionen har jag engelska. Varje lektion är 56 minuter med 5 minuter mellan varje klass, fungerar väldigt bra. Har redan fått läxor men det funkar, inte så "stora". Ska på tryouts för volleyboll laget på måndag, dock aldrig spelat volleyball så vi får se om jag kommer med :) nu ska jag plugga sedan åka med kameryn till hennes dans och kolla :)

Flygresan!

2012-07-22 | 19:37:08
Nu sitter jag i mitt nya rum och har precis vaknat, bara jag och den andra utbytesstudenten som är vakna. 
Flygresan började med att jag flög från Götborg till Bryssel, på planet träffa jag en riktigt pratglad man så vi tjötade hela vägen. I bryssel så gick allt bra, gick från ena gaten till den andra och vidare till JFK, New York. På planet hade dom TV så jag spendera dom 8 timmarna framför film och bok. Jättegod mat fick man med! Man fick fylla i lite papper på planet om var man va ifrån och vart man skulle och även för mig som ska studera fick jag fylla i saker om mitt visum.
 
När jag kom till JFK fick jag ställa mig i en extremt lång kö för visum och var nästan orolig att jag inte skulle hinna till mitt flyg! Men det gick ganska snabbt, 40 minuter.. Sedan fick jag hämta mitt bagage och checka in det igen. Efter det skulle jag ta mig från terminal 1 till 7. ingen aning om vart jag skulle för de va inga riktiga skyltar, eller jag såg inga i alla fall :P Men frågade en jättetrevlig man som jobbade på flygplatsen som följde mig hela vägen. Väl framme på terminal 7 fick jag gå igenom säkerhetskontroll, fick ta av mig skorna och allt! 
Flyget till Phoenix börja bra, men det var en storm i Phoenix så flygplatsen var stängd. Efter att flugit runt i 1 och 1/2 timma flög vi till Albuquerque för vi var tvugn att tanka. Efter ca 30 min vände vi tillbaka till Phoenix flygplats då dom hade öppnat igen. 
 
På flygplatsen träffade jag min V-familj, Melissa (v-mamma), Kameryn (v-syster) och även min LC var där! 
Sedan kom Nathalie och vi åkta hem till huset, satt och tjöta lite sedan dök vi i säng. Idag ska vi ba ta de lugnt och fixa lite grejer. 
 
 

Tomorrow, a new journey starts!

2012-07-20 | 17:55:36
1 dag kvar tills jag åker! Helt galet att dagen som jag väntat på så länge är här. Har dessa sista dagarna sagt hejdå till vänner och sådär, igår sa jag hejdå till lilla Leonard, Jossan min älskade vän och även pontus. Idag träffa jag Eira, Paula och Sebastian! Första gången på ett år som vi sågs tillsamman! Så himla kul att vara tillsammans med dom, men som till alla andra sa jag hejdå där med. 
Nu har jag packat klart och har ganska exakt vikt,, hoppas det går bra! Ikväll blir det att käka med familjen och försöka sova en sväng ;) Nästa inlägg är jag troligen påväg till eller i USA! 
 
 

Just because we do bad things does not mean we are bad people

2012-07-18 | 23:17:03
Tjenare! Tre dagar kvar, eller två heldagar innan jag åker. Dom senaste dagarna har jag vandrat här hemma, träffat lite vänner och sagt hejdå. Sa hejdå till Tommy i Måndags, arbetskollegorna igår och var och hälsa på "gammel farbror" idag och tog en sista fika innan jag åker. Har lovat han att vi ska brevväxla när jag är borta för att han ska hålla sig uppdaterad. Han använder inte riktigt internett då han är 98 år ;) Träffa Selma, Emma och Nina för att säga hejdå idag med, jag baka min finfina micro kladdkaka! Även varit ute vid havet med syrran och ätit lite brie och diggestivkex! Mysigt i solnedgången. Kommer sakna mina fina vänner och familj! 
 
 
EmmaSelmaNina
 
 
Syrran vid havet idag
Syrran och jag som småttingar! - Let's be young and free while we still can
 
 

Feel it all around

2012-07-17 | 01:23:31
Åhh idag börjar jag faktiskt bli nervös. Känns verkligen att jag ska åka snart. Främst för att jag är en person som planerar saker flera veckor i förväg men nu kan jag bara planera fram tills på lördag sedan har jag ingen aning om vad som händer egentligen. Jag slutade jobbet förra söndagen för att kunna vara ledig och vara med vänner nu denna sista veckan. Men självklart har alla fixat jobb och är upptagna med det haha känns konstigt då det alltid är jag som jobbar men nu är helt ledig. Jag tror det också får mig att tänka på allt jag faktiskt kommer lämna här, sånna småsaker som gör mig riktigt glad. Men jag får se till så att jag håller mig sysselsatt resten av veckan nu så tror jag starten i AZ kommer bli lättare :)
 
Har börjat packa den enorma resväskan nu, jag kör på en hokey bag då den var lättare än resväskan som jag tänkte ta, men stor är den i alla fall. När jag lagt fram kläderna på min säng säger min syrra helt alvarligt: "Är dedär allt du ska ha med dig?!" Jag tyckte de va mycket kläder men inte enligt henne så blir att ta mig en sväng till min syster för att spana ut mer kläder, vill dock inte ha för mycket md mig då jag lär köpa en del där. 

Packlista!

2012-07-16 | 12:04:47

Här kommer packlistan!

 

 

Handbagage:

Bok, tidning

Kamera + laddare

Pass

ID-kort

visum
 DS-2019

skrivhäfte

Pennor

Mobil + laddare
+ Hörlurar

adapter

Datorväska + dator + laddare

Handsprit

tuggummi + massa godis

plånbok + pengar

Lypsyl

Visa + ICA-kort

Vaccinationskort

Flygbiljetten

solglasögon

Kalender

Ögonbindel

 

 

Bagage:

Kläder:

Hoodies

Jacka

sovkläder

koftor

t-shirts

linnen

Underkläder

Strumpor

Mjukisbyxor

Shorts

Klänningar

Strumpbyxor

Bikini

Träningströjor

Träningsshorts

träningsstrumpor

Skor:
 Tygskor, Flip flops,fotbollsskor, joggingskor, inne tränings skor

 

Hygiengrejer:

Smink + borttagningsmedel

Tandborste + tandkräm

Parfym


Deodorant

Rakgrejer

schampo + balsam

Hårtofsar + spännen + borste

tops

Nagellack + Borttagningsmedel + nagelfil

facescrub

ansiktes krämer

 

 

Annat:

Presenter

Mer godis

väskor

Plattång

Kort på familj & vänner

selma/emma - Bok

Jossan/alex örngot

Kopia på viktiga papper

Smycken

solfjäder

resorb

benskydd

Betyg


don't stop believin'

2012-07-15 | 12:49:09

Igår var jag ute med mina otroligt fina vänner som jag kommer sakna så galet mycket. Hade en helgrym kväll med massor av dans och hejdå kramar, känns sjukt att jag ska åka om 6 dagar men det är ju en hel vecka och jag känner mig väldigt lyckligt lottad att få åka så tidigt och till den familjen jag fått. 


Sandra - If it comes in p...Om: Visum och flygbiljetter!

 

Jag hämtade ut mitt i dag :D

 

- Jag tyckte allt kändes mer verkligt efter att man hämtat ut passet!

 

clara Om: Closer than you think.

 

hur mycket fick man i stipendet? om man får fråga, vill gärna själv åka men skulle bara ha råd om ett stipendie hjälpte mig på traven lite

 

- Asså jag kan säga att jag suttit i många timmar och letat efter stipendier för för mig var det ända sättet i början också. Men jag gav mig tusan på att jag skulle klara detta och jag har jobbat som en galning för det. Så stipendier är bra men försök att hitta ett jobb, vilket som helst så ska du se att det ändå ordnar sig bara du tror att du klarar det! Stipendiet låg på 7000 om ja inte minns fel.

 

THE TRAVELLER » din perso...Om: Visum och flygbiljetter!

 

Vad roligt! Måste kännas lite läskigt när det nu är så nära och att du ska vara borta så himla länge? :)

 

- Ja det känns helt galet! Igår var faktiskt första dagen jag kände mig nervös. Jag ska liksom åka någonstans som jag inte har varit förut efter att ha bott i exakt samma stad i samma hus hela mitt liv. Men det ska bli otroligt häftigt! Detta ska absolut bli min livs resa och ingenting kan stoppa mig ;) haha

 

Anonym Om: senaste nytt!

 

kan du inte lägga upp packlista? :)

 

- Jag är på gång! Ska bara skriva in den i datorn så kommer nog idag eller imon!

 

Jennie Om: Hur jag får ihop pengar

 

Hej, Hittade din blogg idag och har läst igenom alla dina inlägg. Ville bara säga att du har en väldigt inspirerande blogg och jag älskar hur du alltid låter så glad och positiv! Nu till saken, detta may sound as a rude question men du skulle samla ihop 50 000, hur långt har du kommit hittills? inget svar behövs, är bara väldigt nyfiken! Massa lycka till, till dig i Arizona!

 

- Åhh tack, vad glad jag blir, det värmer verkligen! Absolut ingen rude question :) Helt ärligt så har jag ingen aning om hur mycket jag tjänat ihop då jag sparat lön, dricks, studiebidrag sedan spenderat lite då och då så kapitalet har gått upp o ner hela tiden. Så jag är ledsen men jag har inget svar på de :( Mina föräldrar har lagt ut mer än hälften av alla utgifter så skulle kanske säga att jag nått upp till 40 000 men ingen aning. (allt som allt 40 000 men att jag använt dessa pengar till körkort och liknande). Tack så mycket!

 

 

 

 


1 week left!

2012-07-14 | 10:20:56
Sitter nu på tåget hem från mitt sommarställe för att spendera sista veckan i min hemstad Göteborg innan jag åker till USA! nu börjar jag faktiskt känna mig lite nervös. Tänk att jag ska åka ifrån säkra Sverige till ett helt okänt land och en familj som jag aldrig träffat! Jag är så sjukt spänd! men nu taggar jag inför en go vecka med vänner och packning! Idag ska jag börja lägga fram grejer och få ordning på alla papper och så, senare ikväll blir det att träffa vänner och ha en galet rolig kväll!

Visum och flygbiljetter!

2012-07-08 | 01:10:34
Jag var igår, eller lördag morgon i alla fall och hämtade ut mitt visum som skickas hem med posten från Ambassaden. (Man måste gå till posten med ID för att kunna hämta ut brevet med Visumet i).
 
När jag väl fick se det i mina händer insåg jag att det är så sjukt nära nu! Det är två veckor kvar tills jag åker och det kan nog vara dax att inse detta nu! Känns som att jag verkligen måste börja prata engelska nu, men med vem?! Får nog prata med mig själv i spegel!
 
Igår fick jag även mina flygbiljetter (fredags alltså) och jag kommer flyga från Göteborg den 21 Juli kl 06.55 och då flyga till Bryssel, sedan till JFK och till sist till Phoenix där jag landar kl 6.50 PM 21 Juli, Arizonas tid. 
 
Har fått förfrågan om packlista. Har inte skrivit den än men den kommer garanterat så fort den är skriven! 
 

senaste nytt!

2012-07-05 | 02:46:23
Jag tänkte berätta lite om vad som händer nu och så, ska försöka få med alla smaskiga detaljer med ;) Ambassad besöket: jag var den 26/6 på ambassaden för att fixa mitt visum. På morgonen vid sex gick jag upp för att ta tunnelbanan till Sergels torg och möta upp ett par andra utbytisar som också skulle till ambassaden. Vi tog oss till ambassaden och var där vid kvart över sju. Vi var ganska tidiga vilket var bra då kön inte var så lång. Först fick man gå fram till en man som prata engelska och visa sitt pass sedan visa sulorna på skorna??! Därefter gick man igenom en sån säkerhets kontroll som finns på flygplatser. Väl inne fick man en numnerlapp. Först gick man och lämna sina pappe, därefter tog man fingeravtryck och till sist hämta man ut delar av vad man lämnat in i början och prata lite med en dam på andra sidan glasrutan ;) sen var man klar och kunde åka hem.
 
Jag var klar vid 9.15 så de tog 2 timmar allt som allt, snabbt faktiskt! Jag var galet nervös innan att alla papper skulle stämma och om min engelska skulle fungera. (Vissa prata svenska, andra engelska). Men allt gick bra, var inte så farligt som jag trodde att det skulle vara, riktig kul att få prata engelska med riktiga amerikaner. Även om det bara var korta svar och sådär.
 
Möte: Efter ambassaden var jag på möta på Explorius kontoret (alltså i Stockholm). Jag missa förberedelse mötet i maj så fick vara med på uppsamlingen denna dagen istället :) fick höra om allt möjligt så som regler, resa osv. Dock satt jag och hosta hela mötet, kännde mig lite smått störande men men, sorry i alla fall om någon som va där läser detta! På kvällen va ja o syrran på allsång på skansen o vi blev webb tv kändisar! Woho!! Detta var då förra tisdagen, nu är det torsdag vecka 27 och jag åker om 16 dagar! Jag är otroligt förväntansfull och galet taggad på att få komma till USA och framför allt träffa min v-familj.
 
Vad vi det senaste pratat om är tryouts när jag ska komma och sådär. Har inte fått mina flygtider än men hoppas på att få dom snart, hade varit skönt att kunna planera in i det sista! Eftersom jag är en sista minuten tjej har jag inte börjat planera packning o sådär, men de kommer nog snart haha har i alla fall köpt lite av prisenterna men vågar inte säga vad det är om min v-familj Kikar in, men kommer nog lägga upp det när dom väl fått prisenterna! Nu dessa sista veckor ska jag jobba mina sista 3 dagar, kommer sakna mina underbara kollegor och den indiska maten! Vara en sista vecka på mitt sommarställe, bara slappa, åka ut med båten o så :) sedan sista veckan ska jag vara med vänner, packa och helt enkelt fixa med det sista.
 
Jag är just nu inte alls nervös, förutom över att min engelska kommer vara knacklig,, men annars är jag bara förväntansfull över vad som kommer komma under mitt kommande år! Kul om någon orkat läsa allt! Är på landet och täckningen är dålig här så därför får de bli ett långt inlägg! Nu ska jag sova, havet väntar imorgon! God natt

RSS 2.0