Without struggle there is no progress.

2012-05-30 | 11:34:16
Today it's 50 days until I'm leaving for USA. Det känns som att det är jättelång tid kvar men när jag går igenom vad jag ska göra dessa sista veckorna är det så otroligt nära! Jag är så galet sugen på att bara åka nu. Min kompis kom hem igår och jag har saknat henne något otroligt! Nu när hon är hemma och man hör henne berätta om hur hennes år har varit är jag så excited to go! Jag ska försöka ta en vecka i taget nu, med sista veckan i skolan och denna klassen, jobb, säga hejdå till vänner och liknande.
'
Jag ska börja i 3an det året som jag kommer hem. Eftersom det nu på gymnasiet byts till GY11 blir det ganska mycket komlikationer när jag kommer hem. Min rektor sa dessutom att jag åker i den värsta tiden just för att detta ändras men att vi kan ordna det, bara att det blir mer arbete för mig. Jag kan ju lugnt säga att jag är superglad så länge jag får börja 3an när jag komme hem och inte behöver gå om alla åren.
**
Nu ska jag skriva klart mina 2 sista arbeten i Svenska skolan för denna gången. Nästa gång sitter jag i Basha High School, så nice!

En bild på en fin tatuering såhär på slutet med!

Better with one than none

2012-05-27 | 11:40:48
Lite fråger har jag allt fått så får väl svara på dem nu innan jag drar till jobbet!

Closer than you think.:

Härligt!! Vad va de för stipendie du hade fått?? :)

-Det är ett stipendie ifrån Göteborgs Arbetarstugor. Man får det för studier uttomlands, där man inte får CSN, om man skriver om sin kontakt med Göteborg.

*
Closer than you think.:

Hej. Funderar på att åka som utbyteselev 13/14, och undrar bara vilket är du är född? :) ha det bra

- Om du funderar på att åka tycker jaag verkligen att du ska göra det! Jag är så GALET taggad på att åka nu och det ska bli en sådan otroligt upplevelse! Jag är född 1994.
*

FRÅGESTUND!:

Favoritårstid? :) - Jag gillar alla årstider lite på sitt sätt. Men framförallt är ju sommaren helt underbar!

Favorit usa film? - Den va inte lätt,, Jag är filmgalen så älskar många filmer. Men en film som alltid hängt med är Mean Girls.

Vad kommer du att sakna mest? - Familj och vänner. Sedan när jag kommer dit kommer det säkert vara annat som jag inte kan komma på nu. Jag tror det kommer vara vardagliga saker.

Är du rädd för att gå upp i vikt? ;) - Jo det är jag allt. Älskar mat och sötsaker men samtidigt älskar jag att träna. Ska försöka få en balans på detdär!

Vad har du tänkt föra för presenter till värdfamiljen? - Det vill jag inte säga här om min v-familj hittar hit.

Slask eller lera? - Lera

När grät du senast och varför? - Ingenting jag tycker behöver tas upp här, men jag är ju bara människa.

Vad längtar du till mest med att åka till usa? :) - Åhh, min v-familj, skolan, prova på sporter, maten. Tja, vet  inte om det finns något som inte är intressant på sitt sätt! Så allt skulle jag säga

Finns det nånting som du inte längtar till med att åka? :) - Lämna människor här hemma.

*

(tog en fotorunda vid Röda sten med en kompis här om dagen)

 


FRÅGESTUND!

2012-05-23 | 13:52:20
Tänkte att vi såhär i de fina vädret kan köra på en frågestund, aldrig haft det förut tror jag men någon gång ska ju vara den första!
Så fråga på om absolut vad som helst om mitt utbytesår eller kanske hur lång jag är, vad jag gillar för färg ja vad som helst :)
En liten bild från min o Emelies fotografering vid havet i söndags

Svarar på frågor till helgen om jag får några!

Closer than you think.

2012-05-20 | 13:14:37
Ja jag har ju varit liten absent det senaste. Men det har hänt lite grann sådär!
1. Jag kommer nu i de närmaste dagarna få ett bestämt avresedatum vilket kommer vara allt ifrån 16-19e Juli, så sjukt galet snart!! Jag är så glad att jag fått en så fin familj som verkar vara helt underbara och dessutom en extra utbytesstudent-värdsyster (vet inte vad jag ska kalla det för)! Säkert många som är osäkra på sina familjer, hur kommer det vara att bo där? första mötet? Kommer man fungera tillsammans? Men jag tror att vad man behöver göra är att slappna av, inte tänka för mycket och veta att det är en själv som formar året. Jag ska ta vara på året och framförallt olikheterna som jag kommer stöta på. Men nu ska jag leva livet i sverige dessa sista 60 dagar jag troligtvis har i Sverigen med mina vänner för denna gången ;)
2. I måndags när jag kom hem ifrån skolan låg ett kuvert till mua! tänkte att det var något grejs för att jag fyllt 18 men no! Det var ett stipendie! Blev galet glad och hoppa omkring haha så skönt att få lite utdelning för vad man kämpat för! Nu ska jag leva vidare på det underbara vädret som är ute idag och plugga för fullt.

Eira! You turn 18 today!!!

2012-05-09 | 23:39:52
Idag fyller min underbara, galna, snygga och helt underbara vän Eira år!
Vi träffades för ett år sedan efter att ha bestämt utytesträff över bloggarna. Även min andra 1/3 Paula träffa jag då!
Så otroligt glad att jag träffat dessa undebara sötnosar för vi tre kompliterar varnadra på något mystikst sätt ;)
Hur ofta träffar man några man absolut inte känner, ver en fika för att man ska åka till USA? Känns lite sjukt,, men jag är stolt över att kalla dom nära vänner för det är precis vad dom är. Även om vi inte pratar varje dag, kanske inte på en månad, vet jag att dom alltid finns där för att lyssna och det märks inte att vi inte pratat på flera veckor. Vänner som er önskar jag alla.
GRATTIS EIRA HOPPA DU HAR DET BRA!!!
Miss you both <3

Last day of three weeks!

2012-05-07 | 19:37:55
Idag är de sista dagen här i Spanien. Har haft praktik på förmiddagen sedan pressat de sista timmarna för denna resan. JAg kan inte säga att jag haft annat en 3 undebara veckor här på Oliva Nova med underbara människor men det ska blir ganska gött att åka hem nu.
Vi var på Zoo
Körde fullt ut med målnign dom första dagarna på praktiken ;)
Födelsedagsfirande med piñata!
Vinnarna efter Amazing race!

Spain!

2012-05-02 | 18:16:00
Efter två veckor i Spanien känns det nästan som en vardagssyssla. Gå upp till frukosten, praktik, sola, lunch, plugga/studietid sen middag och "fritid". Men det är ändå lite semester att kunna äta bufé 3 gånger om dagen med massor av mat att välja mellan, ligga vid poolen eller havet större delen av dagen och njuta av varma kvällar på balkongen med trevliga rumskompisar. Jag åker ju som sagt inte med min klass utan med samhällstrean. Dom har varit väldigt trevliga och snälla mot mig får jag ta och säga, släppt in mig i klassen och jag har inte känt mig utstött över huvud tagen och det är jag väldigt taksam för. Att bo under samma tak som två galningar i (snart) tre veckor har gått förvårnansvärt bra. Så 10  månader med en av mina värdsyskon kommer nog inte vara så dåligt ändå :)
Nu i helgen kommer The Global Championship tour hit till Oliva Nova med alla dess tävande boendes på hotellet lite häftigt.
Hotellkomplexet
Helt okej att ligga här varje dag.

RSS 2.0