So many words to say and no ways to say them

2012-11-29 | 02:28:08
Har dragit på mig halsfluss här i staterna. Kände igår när jag kom hem från matchen att halsen inte va helt 100. När jag vakna i morse var det värre och gick bara utför medans dagen gick. Prata med min athletic trainer och fick orde att gå hem o lägga mig i sängen. Ingen träning för mig idag, blev ett bad, tee och snart iväg till urgent care för antibiotika. Tur jag har att min pappa är ambulans sjukvårdare och har visat mig hur man kan kika i halsen se om man har halsfluss!  
Måste ju även visa vad kreativt jag painted idag i en av mina klasser!

First soccer game!

2012-11-28 | 05:44:28
Startar serien med en förlust men laget spelade riktigt bra och det va två sket mål som gick in. Borde vara ändra hållet om då vi hade många fina mål chanser. 
Har ju inte berättat om helgen! I lördags åkte vi upp till Woods Canyon lake. Vi satt på flaket på bilen, fiskade, hade camp fire och en riktigt mysig dag! Bilder får tala för dagen!
 

Thanksgiving/Black friday

2012-11-24 | 06:10:07

Igår var det j som sagt Thanksgiving.
Jag sov in till 10, gjorde i ordning mig sedan åkte jag och mina värdsystrar till värdmormor. Vi lekte med hundarna tills resten av gästerna kom. Det var massor av god mat, kalkon, brysselkol, skinka, etc.
Vi käkade och sedan låg vi i matkoma i soffan ett tag. Sen även underbar pumpa paj och chokladpaj! Gudomligt god mat och supertrevligt sällskap!

 


Åkte senare till M för bonfire. Det var 10°c ute så vi drog oss in ganska snabbt igen, sov i soffan ett tag sedan vid 00.00 hoppa vi in i bilen för att åka till San Tan mall för att shoppa! Vi ville in på Victoria's secret men dom öppnade inte förän kl 6 på morgonen och forever 21 var inte öppet alls. Lite tråkigt att de affärerna man verkligen ville in i inte var öppna. Men vi gick till Starbucks och fika innan vi tog bilen hem igen! Även om jag inte köpte något så fick jag se/uppleva black friday och det var superkul! 

Väl hemma vid 2.30am så var jag supertrött och somna. Vaknade sent vid 11 idag och skypade med mamma o pappa. Gick tillbaka i sängen och kolla på serier. Vid 4 tiden åkte vi för att kolla på Bio. Den vi ville gå på var slutsåld. vi käka middag på T.G.I Fridays och sen blev det Taken 2, bra film! Tycker dock om första filmen mer. Nu e jag hemma igen och trött som vanligt haha God natt!


Thanksgiving!

2012-11-23 | 20:39:00
Var ju thanksgiving igår. Så vad passar inte bättre än att berätta vad jag är extra tacksam för!
 
Jag är otroligt tacksam för min familj, för att dom har gett mig chansen att åka ett år till USA. För att de har stöttat mig genom alla förberedelser och genom året. Alla mina vänner som har stöttat mig och finns där i vått och tort. Dom visar att vänskap är starkare än distans och tid ifrån varandra. Jag är otroligt tacksam för min värdfamilj som öppnat sitt hem för att låta mig bo här i ett år. 
Jag är tacksam för att jag växt upp i ett samhälle där jag kunnat gå ut och leka med vänner i området utan att behöva ha mina föäldrar hängadens över mig. Att jag kunnat ta kollektivtrafik eller cykla/gå vart jag än vill. Att jag kunnat växa upp i ett fritt samhälle och kunnat bli precis vem jag vill vara. Att jag har haft turen att få se världen när jag rest runt med min familj, att dem har låtit mig växa till en självständig människa och göra mina egna beslut. 
Jag är tacksam för att ha ett hem är i USA och för att jag vet att jag fortfarande har ett hem i Sverige. 
 
 

4 Months!

2012-11-22 | 08:18:00
Idag är det 4 månader för mig i USA! Galet vad tiden har gått fort!
 
Tänkte att det kanske kommit upp lite frågor såhär en bit in på mitt utbytes år. 
 
Det kan vara om vad som helst! Jag svarar på så mycket jag kan och har jag inget svar lovar jag en förklaring.
 
Thanksgiving imorgon! Kommer med mer uppdate om det 
 
Är ledig resten av veckan, Happy!

Kika in!

2012-11-19 | 05:19:00
Kika gärna in på min voluntär blogg för att veta mer om vilken organisation jag hjäper och sådär! Skulle uppskattas då det är en del av mitt senior project! 

I wish I would take my own advice

2012-11-18 | 06:01:40
Har ju hänt lite här de senaste dagarna!
 
I torsdags hade jag först träning efter skolan, fick en fin lårkaka så nu har jag ett stort blåmärke på låret, haha de e hårt att spela fotboll ;)
Efter det var det direkt hem och iväg igen på BIO! Jag kolla som sagt på Breaking Dawn med mina värdsystrar. Både del ett och två! Fy tusan vad bra den sista va! Vi kolla först på första delen sedan var det en timmas paus så vi tog en nap, sen den sista delen vid 22. Om ni funderar på att gå, Fundera inte längre, gå! 
 
Igår var jag på Live Dance Preformance med en tjej i min dans. Har en uppgift i skolan att göra det så det fick bli gårdagens underhållning. Det var väldigt kul och dansarna var superduktiga! 
 
Och idag har jag Voluntär arbetat. Jag tycker det är så otroligt roligt! Man träffar alltid så mycket trevliga människor och man hjälper andra. Idag hjälpte jag till att bygga en lekplats så jag hjälpte till att sätta ihop alla sakerna till den! Jag träffa två otroligt roliga människor, Kelly och Steven! Vi hade det himla trevligt och det gjorde dagen ännu bättre! När lekplatsen var klar (JA! Vi byggde en hel lekplats på end dag!) så gick barnen upp med skyltar och hade tacktal! Så himla fint av dom, söta ungar! Jag tog inte så mycket bilder idag, men ska försöka se om jag kan få några fler så ni kan få se! Men här är hur det såg ut när allt var klart!
 

Listening to rain hitting your window.

2012-11-15 | 04:00:00
Tiden rullar på här. Skolan och träning fyller dagarna. Idag hade jag 2 miles test (3.2 Km). Jag förbättrade min tid i alla fall vilket kändes skönt, var inte helt svimfärdig efter heller vilket kändes bra. 
 
Imorgon blir det skolan, träning coh sist men inte minst Double Dawn! Så sjukt spännande att se sista delen av Breaking Dawn, alltså del 2!
Måste ju även säga att jag är en stolt svensk dagar som denna;
 
Har fått frågor om varför Eira slutat blogga. Känner att det är hennes beslut att prata om det. Men om hon tillåter kommer jag lägga ut hennes bloggadress här när/om hon kommer tillbaka. 

All it takes is 1 song to bring back 1000 memories.

2012-11-13 | 03:15:46

Idag har det varit Veterans day och ledighet från skolan, riktigt skönt!

Hemma i Sverige la jag mig alltid sent om skolkvällarna och ännu senare på helgerna, man sov länge och sent och låg i sängen hela dagen om man kände för det. Här är det så anourlunda. På skolkvällar lägger jag mig vid 9-10 allra senast vid 11. Går upp till skolan vid 6, fortfarande trött även fast jag sovit 8 timmar. På helgerna är jag super trött och slocknar vid 10-11 och vaknar dagen efter vid 7-8.30 på morgonen! Helt galet är det.

Men jag tror det är för att det alltid är full rulle här. Jag går i skolan 07.24am till 2.14pm därefter har jag träning i 2 timmar, hem o göra läxor sedan e kl redan 8pm och man är helt slut. Men på helgerna är jag ändå alltid rastlös! Om jag vaknar tidigt vid 7, som jag alltid gör brukar jag gå ut o springa/power walka, städa om det behövs, måla naglarna, skypa och bara sysselsätta mig massa saker tills de andra vaknar vid 11 tiden.. Aldrig är det så att jag stannar i sängen hela dagen o bara degar som hemma i Sverige.  

Funderar starkt på om jag kommer hålla mig såhär när jag kommer hem eller om jag kommer gå tillbaka till min gamla dagsrytm,, återstår att se! 

Dock ser dessa rummen riktigt inbjudande ut! Något att försöka få till i mitt rum i framtiden! 

 

Q&A

Madeleine Hutchinson

Skönt att vara lite ledig. :)

Ny på din blogg och jag önskar dig all lycka i USA. Hur länge har du varit där nu?!

- Vad roligt att du hittat hit! Och tack så mycket! Jag har nästa onsdag varit här i 4 månader! Tiden går så galet fort här kan jag lova. Lycka till själv och hoppas du får komma hit till USA snart!

 

Anonym

MEN, vad saknar du för svenskt godis?? Vad saknar du för jul?

Kramis

- Haha jadu, jag saknar marabou, lösgodis (även det som inte är choklad), bilar, tutti frutti exotic. Hederligt lösgodis! 

 


You have come this far, don't give up now

2012-11-12 | 04:44:37
Glömde berätta att jag var på Skyfall igår med Wyatt! Vi var och käka sen fick vi alla för oss att gå på bio, men vi kunde inte enas om en så gick på olika. Skyfall, James Bond var bra i alla fall! Tycker om de äldre mer men den var bra. Den var dock lite konstig för man satt o skratta var o varannan minut, känns inte som en Bond film. 
 
Idag så var jag som sagt och shoppa med Emilia. Super trevligt och ovant att prata svenska haha. Men fick köpt mig ett par saker som jag behövde och sådär vilket var skönt. Tack för en trevlig dag! 
Imorgon blir det upp tidigt för träning. Eftersom det är Veterans day är jag ledig från skolan men inte träningen. 
 
 
 

Follow your heart but take your brain with you

2012-11-11 | 17:55:00
Sitter ute på framsidan med tjocktröja och mjukisbyxor och lyssnar på go musik! Det är bara 7°c ute så mina tår fryser som tusan! Känns som riktig höst nu! Ner emot 3°c på nätterna och 15°c på dagarna! I skuggan är det kallt men solen värmer skönt! Älaskar detta vädret för tillfället!
 
Har precis skypat med systra min och tjötat om allt mellan himmel och jord! 
 
Idag är det ju förresten fars dag hemma i Sverige så jag skickar en lite hälsning till min kära pappa! Älskar dig ♥
 
Nu ska jag snart iväg till Scottsdale Fashion Square för att möta upp med denna Svensken
 
 

I just want you to be happy

2012-11-10 | 07:23:57
Igår köpte jag nya fotbolls skor! Mina var helt söndriga och jag kunde sticka in handen på sidan av dom haha.
Mina nya fotbollsskor! Passar toppen bra till mina träningskläder/springskor som går i svart/rosa/grått!
 
Idag hade vi en massa spel under träningen. Det va så otroligt roligt att få spela och verkligen känna att man var ett lag. Mina knän gjorde inte ont och det var så galet roligt att spela och se att vad man tränat på används i matcher också! Ser fram enormt mycket tills serie matcherna börjar!
Nu blir det långhelg med ledighet på måndag med eftersom det är veterans day. Super lyxigt! 
 

Never give up

2012-11-08 | 05:50:00
Andra dagen av träningen idag. Ush säger jag bara för allt springande! Jag är inte van vid detta och tycker minst sagt att tränaren går ut ganska hårt såhär första veckan. Men det är bara att hänga i. Jag var riktigt nere efter gårdagens träning och väldigt nervös inför dagens.
 
Det enda jag kan göra är mitt bästa, och det får bära eller brista. Jag bryr mig för mycket om vad andra tycker, tjejerna i lagen spelar i klubb lag så de spelar även utanför skolan, inte konstigt att jag har svårt att keep up with them när det gäller sprigningen. 
 
Men idag så gjorde jag alla övningar, och jag kom inte allra sist ;) Men varenda liten del av mina ben värker för tillfället, men känns ganska skönt att känna att man gjort något. 
 
Händer inte så mycket här mer än skolan och träning, mina värdsystrar var och dansa så jag passade på att lyssna på hög o go musik medans jag diska! Toppen kväll, nu blir det att sova! 
 
 
Q&A
 
Anonym - Heej! Vad saknar du mest att äta från Sverige? Du är så himla fin!
- Tack fina du! Jag saknar fisk, framför allt lax. Men även potatis, kött och allt möjligt haha 

Soccer!

2012-11-07 | 04:29:00
 Först och främst kan jag säga att jag kom med i Varsity soccer på min skola! Blev super glad men efter första träningen idag undrar jag vad jag gett mig in på. Vi började med att göra rusher i tio min. Därefter övningar som involvera att springa och sist men inte minst skulle vi springa mål till mål på mindre än 20 sekunder 6 gånger. Jag gjorde fyra, vilade en omgång och gjorde sedan de sista! Fy tusan vad jobbigt det var.
 
Känns som att man springer så mycket mer i Amerikanska sporter, måste jobba på konditionen. Min tränare sa även att "gjorde du inte bra på sprigningen idag borde du nog gå ut och springa minst 30 min ikväll". Jag har inte spelat fotboll på 2-3 år och brukar inte springa rusher. Men jag vill ju inte bli kickad från laget, så när jag kom hem efter 2 timmar träning gick jag ut och sprang för 30 minuter. Nu är jag så galet trött, träning imorgon med och min tränare sa att vi kommer springa såhär i ett par veckor fram över, toppen!
 
Om ni vill se vad jag hittade på för roligt i helgen? Kika in här det är en blogg för mitt senior project så kika gärna in, den är därför på engelska men hoppas ni förstår! 
  
Fick även kommenar av min värdsyster idag. "Victoria, din rumpa börjar bli kollosal!" "Jaha, på ett bra eller dåligt sätt?" "Det beror på vem du frågar, om dom gillar kollosala rumpor haha"

Halloween!

2012-11-02 | 23:54:00
I onsdags och igår så hade jag fotbollsuttagning igen. Det har gått okej men får veta på måndag om jag kommer med i varsity eller inte. Min kropp är bokstavligen helt död efter att köra slut på sig 4 dagar i rad när man inte spelat fotboll på 2-3 år. Väldigt skönt att det inte var någon uttagning idag i alla fall. 
 
I osdags var det ju även Halloween! Jag fick tyvärr ingen bild på mig.. Men jag var en cowgirl och fick kompimanger för min utklädnad när vi gick runt och sa bus eller godis. Vi samlades ett gäng hos en kompis sedan gick vi runt i lite mer än en timma. Här sitter vänner och familj ute med stolar och mat och tjötar, ger godis till dem som kommer förbi och har massa halloween saker i trädgården! Så sjukt roligt var det och massa godis fick jag med! Efter att promenerat runt gick vi tillbaka till min kompis och käkade och tjötade för ett par timmar. 
 
Igår kom jag hem efter uttagningen, duchade och kollade på mina serier hela kvällen. 


RSS 2.0