Where did the time go?!

2012-12-27 | 03:33:00
Igår vad det min halvårsdag i USA. Jag kan verkligen inte förstå hur fort tiden har gått. 
Även om det många dagar känts som att jag inte hittat på något har jag ändå haft många roliga stunder här. Varje månad har det varit något nytt och jag har hela tiden hållt på med en sport vilket gjort att jag alltid haft saker att göra efter skolan vilket får dagarna att springa förbi. 
Så,
 • 157 dagar har gått sedan jag lämna Sverige
 • 157 dagar kvar i Arizona
 • 5 månader
 • 24 veckor
 • 1 månad kvar av fotbollen
 • 2 månader till San Francisco
 • 3 månader till min födelsedag
 • 4 månader till Prom
 • 5 månader till Graduation
Sedan lämnar jag USA för att komma tillbaka till Sverige. Jag tycker hösten sprungit förbi och alla säger att Våren går snabbare. Så nu ska ja verkligen ta vara på varje minut och ha det underbart de sista månaderna.
En bild som får representera hösten och avsluta detta inlägget:
Sweet 16 birthday party!
Amerikansk fotboll matcher
Badminton
Woods Canyon lake
Thanksgiving
Födesedag för norsk utbytis!
Schnepf farms
San Diego
Polis akademin
Palm Springs 
 
   

God Jul!

2012-12-25 | 19:47:36
Började julafton kl 03.00am (alltså mitt i natten) då jag skypade med min älskade släkt som hade julfrukost hemma i Sverige. Efter det somna jag om och vakna upp för att skype med mamma o pappa som öppna julklappar över skype. När kl var 10 så gick jag upp och lagade mat hela förmiddagen. Vid 13 tiden kom vänner och familj till min värdfamilj. vi käka och tjöta ett par timmar. Sedan pusslade vi ett par timmar i väntan på att värdsyrran skulle komma hem från jobbet. Vi skulle egentligen bara öppna några julklappar igår o resten idag, men vi kunder inte hålla oss så blev alla julklapparna igår. 
Efter vi var klara med det åkte vi till ett par vänner för cholkadfondu! Så otroligt gott med jordgubbar/bananer doppade i choklad. 
Nu e det juldags morgon, värdsyrran har troligtvis halsfluss, alla ligger och slappar i sängarna, jag ska kika på the holiday (en av mina absoluta favorit filmer) nu och bara gosa i sängen hela dagen ;) Älskar juldagen varje år, man kan bara ta de lugnt o ha de gött! 
Bilder från gårdagen kommer senare!
 

We can change the world

2012-12-23 | 22:10:00
Nästa termin kommer jag byta ut min grafisk design klass till vikter/gym. Saknar att gå till gymmet och i stort sätt hela mitt lag är i den klassen så det ska bli roligt! 
En otroligt rolig klass så e lite ledsen att jag bytte ut den, men men. Bara att skaffa photoshop så kan jag jobba vidare!
Tänkte att ni skulle få se lite arbeten jag gjort i grafisk design! 
Färg arbeten.
Färghjul
Quote
Vykort
Kolla noga
Timelien
CD cover
 

5 månader

2012-12-21 | 18:27:06
Idag är det min 5 månaders dag i Arizona. Alltså har halva året sprungit förbi. 
Jag kan inte förstå att det redan har gått 5 månader sedan jag lämnade Sverige. Jag haft en händelserik, spännande, jobbig, rolig och allmänt "berg och dal baning" höst. Att komma till ett land där du inte känner något. Att vara 18 och "vuxen" i det landet du kommer från och sedan behandlas som en 15 åring e ganska svårt att anpassa sig till. Men det är ju kulturen och levnadsättet man ska anpassa sig till och det har jag fått göra öven om det varit tufft emellanåt. 
Men jag har också gjort så mycket roligt! Alla Assemblies i skolan, Homecoming, Badmintonen, resor jag gjort med värdfamiljen, Grand Canyon resan med organisationen, alla fina människor jag träffat, skolan över lag och självklart fotbollen som jag hållt på med det senaste. Det är så otroligt svårt att förklara hur livet i Sverige skiljer sig från livet här i USA.  
 
Idag ska jag och min tyska värdsyster ut och handla de sista julklapparna innan julafton! 
Jag och min tyska värdsyster på Homecoming i September. 

I care. I will always care.

2012-12-20 | 04:36:01

Idag var första dagen av finals. Jag hade det i Engelska, Grafisk Design och sports medicine. Engelskan va ganska svår då det är gammal engelska och man ska kunna förstå texter från tex. Shakespear, inte det lättaste. Jag stressade igenom halva textet så får se hur den gick. 
I Grafisk design hade vi Party, det var vårt finals. Så gjorde vi det bra fick vi bra betyg, gjorde vi det dåligt fick vi dåligt betyg. Men vi va duktiga så fick 100%.
sist hade jag Sports medicine, det gick toppen. Fick 100% så det va gött. 
Slutatde skolan 12.18 sedan hade jag träning. gick inte särskillt bra för mina shin splints dödar mig för tillfället så gör ont hela tiden när jag springer. Fick dock ett isbad efter träningen. Först trodde jag att jag skulle dö av kylan, men efyer en stund va det ganska gött. Vattnet va 10°c o jag stod i det i 10 min men de va riktigt skönt efter o gjorde inte alls ont längre! 
 
Nu kollar jag på Ängel i New York. Mysig film såhär i juletid! 
 
Köpte lite Svenskt från IKEA i Söndags!
Pynta julgranen! 
Fick paket från mina fina vänner i Sverige. Saknar dom otroligt mycket o speciellt nu när julen kommer. 
 
Massor med julkramar till mina fina vänner och familj, hoppas ni får en underbar jul 
 
Q&A
Maria: Valde du själv att hamna med en annan utbytesstudent eller blev du bara tilldelad? :)
När jag fyllde i ansökan så kryssa jag i att jag kunde tänka mig att bo med en annan utbytesstudent. Min värdfamilj valde henne o mig så så blev de :)
 

Make your life a story worth telling

2012-12-15 | 19:31:47

Tiden rullar på här borta i staterna. Om mindre än en vecka är det 5 månaders dagen. Om lite mer en en vecka är det exakt halva året tills jag lämnar Arizona.

Precis som ni har en vardag där bor jag det här med. inget speciellt att skriva om. nästa vecka är de finals sedan jullov! under jullovet kommer ha fotboll o umgås med min v-familj. vi inga direkta planer vilket känns skönt så man kan få sovmornar!

Efter 5 månader i staterna känns det som att man kommit in amerikanska livet. är väldigt annorlunda jämfört med vardagen sverige. den största skillnaden och jobbigaste transportation. kan inte ta sig någon stans utan en bil. jag måste alltid fråga efter a ride home då min värdmamma värdsyster jobbar dom tiderna har fotboll. ovant tror kommer kunna vänja mig vid av själv, men är.
Jag lever också med bara tjejer. 2 värdsystrar och en värdmamma. min värdmamma jobbar kvällar så ser henne 3 dagar i veckan. vi tonåringar ett hus, många gånger är det skönt men ibland saknar man hederlig familjemiddag.
Här kommer lite bilder som får representera senaste veckorna: 
Tempe festival of arts med utbytesstudenter!
Värdsysters födelsedag
Assembley
Födesedagskalas för Hedi!
Sun Devils basketboll match!
Köpte varm choklad o åkte runt o kolla på hus med julbelysning!
Paket från Sverige! 
Secret Santa
Gårdagens julmys!
 
Q&A

  Emma: 

Hur var din första dag i skolan? :) Här är ett inlägg från min första dag i skolan.Cecilia: 

1. Vad var ditt första intryck när du kom till usa?

   1. Svenska killar eller Amerikanska killar? Varför?     - Att alla är väldigt framåt, gillar att prata mycket och är otroligt grymma på att ge komplimanger!

    - Svenska. Jag tycker dom har bättre stil!

     Sofie: 

Hej hej! Jag undrar lite över språket. Är det svårt att hänga med i skolan och så? Jag ska åka nästa år och ligger på A i engelska så det känns ändå som att jag borde klara mig men jag är ändå ganska nervös. Jag menar det är ju inte samma sak att klara engelskan i Sverige som i USA. Så min fråga är väl hur det går för dig? :)

- Jag hade inte A i engelska när jag åkte hit. Jag tror inte det är det som är det viktiga. Så länge du är öppen för att lära dig ett nytt språk kommer det gå toppen! Det som varit svårt för mig är Historian för de har svåra ord när de talar om historia. Sen har jag läst om Hamlet o sådär i Engelska vilket e gammal engelska, det gör det svårare med. Men annars går det bra o förstår jag inte frågar jag. Dom har oftast inget problem med att förklara en extra gång för dig. Dom flesta är väldigt förstående. I Sverige pratade jag aldrig Engelska. Skämmdes över min dialekt och jag tyckte jag hade dålg Engelska. Här tycker många att jag itne ens har en dialket och äldre människor tycker jag har bättre engelska än tonåringar här medans andra tycker jag har dialket. Men har aldrig fått att jag har dålig engelska. Sveskar är ”kända” för att ha bra engelska.


NISAN: 

Har precis läst igenom HELA din blogg och har sparat den bland favoriter. :)

 Är så avis och ska sätta mig och googla runt lite nu, men tänkte även höra vad åldern för att gå på college där är? Jag är 22 och vill så gärna uppleva den amerikanska skolan haha. 

Tänkte också höra hur bra engelska du pratade innan du åkte? För när man kollade dina v-bloggar så lät det som du pratar riktigt awesome engelska nu. KRAMIS.

- Vad roligt att du hittat hit! Jag tror inte ålderna är någon gräns för college. Kolla runt på STS, EF och Exlporius hemsida. De kan hjälpa. Jag tycker inte jag pratade bra engelska innan jag åkte. Jag hade inte A i engelska eller så. Jag har fått komplimanger över min engelska, men säger du att du är från ett annat land är Amerikanare väldigt förstående! 
Isabella: 

Hej! Har läst din blogg lite till och från sedan du startade den. Älskar verkligen att läsa olika utbytesbloggar då jag själv ska iväg snart. :)) Vill inte verka oförskämd eller så, så du får välja om du vill svara, men jag undrar varför in vän Eira har tagit bort sina bloggar?

Sen, Vad har du för tips till blivande utbytesstudenter när man väl kommit till v-landet? Vore som sagt superglad att få svar på frågorna. Ha det toppen bäst!

- Vad roligt att du ska iväg! Hoppas du får ett toppen år! Ha inte för mycket förväntningar. Börja lågt så du uppskattar småsaker som du annars kanske inte kommer se för för höga förväntningar! Var öppen och det viktigaste, framåt! Fråga om nummer, om ni ska umgås osv. Var också beredd på att du kommer vara beroende av andra och inte vara lika fri med buss o sådär som i sverige. Men också, amerikanare är grymma på att ge komplimanger så don't freak out när dom ger dig massa komplimanger, de gjorde jag haha Det viktigaste var dig själv, tappa inte bort för mycket av dig själv under året, du ska självklart anpassa dig, men kom ihåg att alltid vara dig själ.   

 

Hello December!

2012-12-05 | 04:06:28
Det har varit glest med bloggandet det senaste men har haft fullt upp. 
Torsdag förra veckan va jag hemma sjuk, sen hade vi match på fredagen som jag stog över. 
I lördags va jag och min värdsyster (tyska) på Tempe Arts Festival och träffa andra utbytisar från vår organisation. vi hänge super länge på Urban Outfitters, älskar den butiken! Sedan fick jag en efterlängtad tonfisk macka! Äter så himla lite fisk här så det var himla gott.
Lördag kväll spenderades med vänner och sedan sleepover. 
Söndagen kom vi hem vid 10 på morgonen och jag gjorde läxor hela dagen. Har även en extra uppg. i historian och gå och se Lincoln filmen, så det gjorde jag. Satt 2 1/2 timmar i bio mörkret för mig själv och noterade saker om filmen. Den var hyfsat bra dock, även om jag inte riktigt förstod allt. 
Igår och idag hade vi tournament efter skolan, och i morgon är sista dagen! 
En liten uppdate om de senaste dagarna, händer inte så mycket speciellt här annars. Dagarna är i stort sätt lika dana: Skola -> Fotboll -> Äta -> läxor -> Sova.
Önska min säng såg ut såhär. Jag har ju katter så det räcker i alla fall!
Söndagens plugg
 

RSS 2.0