Game days!

2012-08-31 | 04:34:00
Igår och idag hade vi badminton match. Igår spela vi borta mot ngt lag i Scottsdale så det tog en timma med den gula bussen (!!) dit. Första gången jag åkte gul buss, kan lugnt säka att våra Svenska bussar är mycket mordänare, men de va ändå lite häftigt att åka en gul skol buss ;)
Vårat lag vann gårdagens games men förlora dagens mot Perry, en skola i närheten. Jag är en väldig tävlings människa så när det inte går bra för mig blir jag riktigt förbannad. haha Så min "lagkamrat" sa att jag skulle lugna mig, not a good idea! Jag flippa över och spela inte direkt bättre. Men jag hade ändå väldigt roligt! För att aldrig spelat innan är jag faktiskt stolt över mig själv! 
 

Everything leaves a mark.

2012-08-29 | 05:32:02
Igår tog min Amerikanska värdsyster körkort, känns som en otrolig frihet även för mig haha 
Idag åkte vi till Appelbee's och käka middag mellan skolan och badminton träningen. Så sjukt mycket mat! Åt chips och salsa till förrätt sedan hamburgare, sjukt gott var det i alla fall!
En tjej i laget fyllde år så hennes mamma kom med kakor och grejer efter träningen, kan lugnt säga att jag rullade hem och skippade mina sittupps idag,, 

Söta flickor! Kameryn & Nathalie
 
Chips & salsa!

Don't know where I'm going, but I'm on my way.

2012-08-27 | 04:26:00

Idag söndag har vi bara degat. Jag tog en power walk och körde lite styrka, målade mina naglar, städade huset, fixa lite allt möjligt. Handla mat och käkat har vi gjort med! Nu avslutas kvällen med en go film och ben&jerry's! Här kommer svar på frågorna med! Wihoo! 

Alla bilderna i detta inlägg är från min weheartit!

Aleex: 

Hello there! Fick lite ångest när jag kom på att jag inte läst din blogg på ngn dag! Du ska veta att jag följer dig vännen! Kul att höra och läsa om dig gulle! We miss u <3 



 

- Haha det behöver du inte få! Men vad mysigt att du kika in här igen! Saknar dig med! <3










 

Fredrik Lavesson: 

Blir så taggad av att läsa allt du skriver! Vill verkligen komma iväg nu... Jag slänger in en länk till dig på min blogg. :)





- Åh vad glad jag blir att du uppskattar mina inlägg! Ja det förstår jag! Ta vara på den sista tiden du har i Sverige :) Jag slänger in en till din blogg här med! 






 


Alma: 

Var på intervju för utbytesår i förrgår och det gick verkligen skitbra!! Har velat det här så himla länge och bara väntat väntat väntat på den dagen då intervjun skulle komma, trodde verkligen inte att den skulle komma och trodde inte jag skulle kunna åka pga att det är så dyrt. Men nu har jag varit på intervju och är asnöjd och hon sa att det var den klockrenaste intervjun hon haft!! Så vill väl tacka dig för allt pepp och så du skrivit på din blogg (din förra också!) och dessutom så har vi mejlat lite för länge sen och där fick jag massor av pepp och tips! Så tack så mycket för det, och tack för en jättebra blogg :-))) 



 

- Åh vad roligt att det gick så bra för dig! Man kan klara allt man vill om man kämpar tillräckligt och det har du bevisligen gjort, bra jobbat! Vad roligt att du tycker om bloggen! Du får gärna maila mig eller skriva här om hur det går för dig! 





rebecka: 

hej jag kanske har missat att läsa något inlägg, men varför letar ni efter hus? ska ni flytta?

 

- Nog jag som inte vart tillräckligt tydlig! Min v-familj ska flytta nästa år efter att jag åkt hem :)





 

 

Ida: 

hej jag är själv påväg nästa år på utbyte till antingen argentina eller USA men har svårt att bestämma. Så nu undrar jag varför du valde just USA och inte ngt annat land? :)

 

- Först och främst, lycka till! Varför jag valde USA.. Alla TV serier man sätt, saker som kommit från USA till Sverige, alla fördomar och alla fina saker människor sagt om USA fick mig att vilja uppleva detta land på andra sidan atlanten! Jag ville uppleva high school och se hur de amerikanska ungdomarna egentligen är och hur den amerikanska kulturen är. Jag känner inte att jag ville se skolan på samma sätt i ngt annat land och andra länders kultur kan jag uppleva genom att resa dit när jag blir äldre. Därför valde jag USA :) Hoppas svaret kanske hjälpte lite i alla fall, skriv annars igen! 










 

clara: 

vilka är du med i usa? alltså har du några kompisar eller värdsyster och hennes kompisar? du kanske har skrivit det längre ner men hittar det inte! Hehe

 

- Jag går ju i skolan till 14.15 sedan stannar jag med min tyska värdsyster (Hon är utbytesstudent från tyskland) tills kl 4 då vi har badminton träning till 6 sedan åker vi hem och jag umgås med min amerikanska och tyska värdsystrar. På helgerna hittar vi oftast på saker med familjen. Jag har inte riktigt träffat ngn jag umgås med utanför skolan med än. Helt ärligt är det väldigt svårt. 








Anonym: 

Idag ska jag på informationsmöte om utbytesår! Antar att det är morgon där nu, så god morgon!

 

- Ja det var morgon när du skrev kommentaren, om ni bor i Sverige är sverige 9 timmar före mig här! Hoppas du blev ännu mer taggad efter INFO mötet!









 

Anonym: 

Är så avundsjuk, vill också åka som utbytesstudent :((( är tyvärr för gammal nu... (18) :((( ha de super kul!

 

- Sikta frammåt! Åk ut och res, åk som aupair, jobba ihop pengar och gå på college! Det finns så många mer chanser att uppleva omvärlden än high school! Tack jag ska göra mitt bästa!










 

cecilia: 

Har du fått några kulturkrockar än? Om ja, vad i så fall? Vad saknar du mest ifrån sverige? utom familj o vänner. :D 



 

- Kulturkrockar. Ungefär allt? Haha Man tar bilen över allt, känns som att man ska visa mer respekt mot vuxna än vad de visar mot ungdomar, det är mer regler och mer strikta regler, en helt annan vardag, ingen fika ;) haha. Vad jag mest saknar ifrån Sverige är helt klart kollektivtrafiken och närheten till allt. 





emma: 

Hej jag är grymt sugen på dra till usa om 2 år så har några kanske vanliga frågor att ställa :) *Vad kostade hela själva resan med fickpengar osv? *Vad hade du med dig i fickpengar? *Hur kom du på vilken orgisation du skulle åka med? *Kan du lägga ut bilder på huset inklusive ditt rum? Skulle vara kul att se hur amerikaners hus ser ut :)

 

- * Oj, eftersom mitt år inte är klart än så vet jag inte. Men alla ”fasta” kostnader fram tills jag åkte var ungefär 95000 därefter så vet jag inte hur mycket det kommer gå på. * Jag får pengar insatta varje månad. * Jag gick på intervju med Explorius och EF. Kännde absolut mer tillhörighet till Explorius, de känndes mer personliga precis som de själva säger att dom är. * Min v-mamma vill att jag avstår från det så jag respekterar det.










 

rebecka: 

- vad är det bästa med att va i usa? - vad är det sämsta med att va i usa? - får du inte hemlängtan? - har du fått många nya vänner i usa? - var/är det svårt att bli vänn med dom eller är dom lixom välkomnande? - tycker du inte det är jobbigt att du måste gå om ett år där hemma sen? - vad kostar själva visumet? hoppas du har det bra. Kram! 



 

- * Värmen, alla trevliga människor! * Att man inte kan ta sig själv ngn stans och att man som 18 åring inte räknas som vuxen på samma sätt som i Sverige. * Jag hade en dålig första veckan med mycket hemlängtan, tror det händer de flesta. * Jag har inte riktigt skaffat några än, för mig har det varit svårt. * Jag känner att jag får ett extra år med erfarenheter här och att jag får ett extra år att tänka ut vad jag vill göra i framtiden! Så jag tycker inte det känns så jobbigt. Det sega är att jag kommer missa mina vänners studenter. *Hmm, 1120 om jag inte minns fel hehe Sedan va det ju resa och boende i Stockholm mm. 





 

 

Hanna :): 

Ville bara passa på att säga att jag älskar när du lägger upp videos! Så fortsätt med det :D

 

- Jag ska göra mitt bästa! Kanske kommer en videoblogg ngn dag, om det är ngt intressant!








Hanna :): 

Hejhej! Funderar på att åka till USA som utbytesstudent. Men min mamma säger att då får jag göra det när jag gått ut gymnasiet eftersom annars hamnar man ju ett år efter och då är det svårare att komma in på gymnasium eftersom dom som är ett år yngre än mig är mycket fler än min åldersgrupp. Är det värt? (just nu går jag ju bara i 8:an)





- Först och främst, *det är inte tillåtet att åka efter du gått ut gymnasiet, *du får heller inte fylla 18 år innan 6 mars (tror det är det datumet) det året du åker. *Du är garanterad en plats på gymasiet om du tar ett sabbatsår (Vilket du enligt skolan gör) så det ska inte vara några problem. Jag säger go for it om du får chansen! 










 

| photo |: 

Så gott det såg ut! Allt bra med dig idag?:) 



 

- Det var mumma! Allt e bara fint, varmt o skönt ute! Hur e det själv ;)










 

Jannike: 

Åh Frozen Yogurt måste ju vara det godaste i hela världen.... fast jag vet inte om jag kanske eventuellt tycker att "the toppings" är ännu bättre! ;D Då de flesta har topping på sin frozen yogurt, men jag har typ frozen yogurt på all min topping! ;D

 

- Haha jag håller med! Så himla mycket att välja mellan! 








Jannike: 

Åh vad underbart roligt att plugga i USA! Det har jag alltid drömt om. Eller drömt och drömt, vill man så kan man, men det har alltid varit något annat som kommit i vägen. Jag var Au Pair i USA ett år, har sedan dess bott lite här och där och bor just nu i Mexico sedan 2 år tillbaka. Bor i en liten stad ca 6 timmar med bil ifrån gränsen till Arizona. Har precis upptäckt din blogg! Väldigt trevlig. Ska läsa vidare nu men var i Arizona bor du?



 

- Åh vad roligt att du hittat hit! Låter som att du har ett riktigt spännande liv! Resa och arbeta utomlands har alltid varit något jag velat göra! Jag bor i Chandler nära Phoenix 








 

Cecilia: 

Kommer ihåg när vi också hade pizza party på basha! Verkar som om ni är många utbytesstudenter i år, var kommer alla ifrån?:) och har du mr. barber som counselor btw? Haha han är bäst. Verkar som om du har det toppen, följer varje inlägg med spänning;)

 

- Hmm, jag från Sverige, en från Finland, två från Tyskland, en från Thailand och en från Venezuela (tror jag det var). Killen från Thailand är den enda killen hehe. Ja jag har Mr. Barber! Han är absolut bäst! Tycker om Honom väldigt mkt. Åhh vad roligt, kul att du kikar in :D Vilka lärare hade du förresten och klasser? 










 

Sofia: 

I wonder, hur söker man stipendium? Skulle bli väldigt tacksam om du kunde svara då jag vill åka men inte har pengar för det idag..

 

- Sök på nätet! http://stipendier.se/ är en bra sida om du inte vill leta en massa. Kostar lite men skulle tro att det är vart det! Tips är att börja i tid, så vill du åka om ett år? Börja nu!


Take me to the ocean

2012-08-26 | 05:52:00
Igår hämtade min v-mamma oss efter skolan för att åka hem o käka. Skippade träningen igår, istället åkte vi till en veninna till min v-mamma som bor typ en timma bort. Körde förbi Chick-fil-a, dom adra köpte mat men jag körde på en stor Dr pepper, känndes så himla amerikanskt på ngt sätt att köra genom drive through för att köpa dricka sedan köra långt med bilen, kanske bara jag som tycker det haha Väl framme så var det "ljus-party", man kunde alltså köpa doft ljus. Jag o mina v-systrar satt mäst och tjöta innan vi satte oss i bilen hem igen, trevlig kväll!
 
Idag Vakna jag sent, skypa med mamma och pappa, även min fina vän Jossan som jag inte pratat med sedan jag åkte hit, helt galet! Riktigt kul att få höra hennes röst igen, skönt att den lät likadant som innan ;) haha Tog min dagliga helg-power walk och 100 sittupps.
Jag och Josefina sista dagen vi sågs innan jag åkte <3
 
Efter detta var det dags att göra iordning sig och ta på sig svarta kläder. Jag var nämligen på begravning idag. Vad man kanske inte tänker på innan man åker är att det faktiskt är en vardag här med, att människor som familjen känner dör precis som det kan hända oss i vårat hemland och med dem vi känner. Känner att jag i alla fall kan dela med mig av min upplevelse av det.
Först åkte vi till ett kapell där det var massa bilder på personen som gått bort, glad musik för att glädjas för personen. Därefter var det tal från vänner och bror till den som gått bort. En man talade om hur viktigt det var att sötta familjen och tänka på personens liv med glädje och försöka skjuta bort tankarna på varför det hände. Vad jag kännde var en stor skillnad ifrån de begravningar jag varit på i Sverige är att här pratar de mer om familjen runt om, roliga minnen med personen, de spelar glad musik och inte massa psalmer som det oftast är under Svenska begravningar. De spela faktiskt bara en låt under själva "cermonin". Efter detta åkte vi hem till familjens hus som var fullsmockat med människor, MASSOR med mat och galet stora och super goda tårtor. Man satt och prata om allt möjligt och det känndes som att det var en possitiv stämning på ngt sätt. Alla pratade och skrattade, inte det tysta viskandet och de ledsna minerna som det lätt kan bli, vilket jag tycker känndes väldigt possitivt och skönt :)
Jag kommer troligtvis ha tid imorgon (Söndag) att svara på frågorna jag fått, ska bli jätte roligt att läsa igenom kommentarerna! 

they laugh at me because I'm different; I laugh at them because they're all the same.

2012-08-23 | 04:38:00
Kan ju börja med söndagen. Jag tog mig en power walk och det var väldigt varmt ute så det såg ut som att någon hällt en hink med vatten över mig.. hehe Efter det gjorde jag lite läxor och vi åkte och kolla på hus! Hitta några ritkigt fina, galet vad stora alla hus är här i USA jämför med i sverige. Ett hus för 3 här är som ett hus för 5 i Sverige haha Man kan också se vart det finns hus genom att kolla efter Amerikanska flaggan, så det är vad vi mästadels gör när vi åker bil haha
Efter husletande åkte vi till walmart, jag handlar alltid alldeless för mycket där, vet inte riktigt hur jag lyckas.. 
 
Kvällen avslutades med frukost! haha Så när vi kom hem ställe jag mig och gjorde omelett till dom andra och äggröra med grönsaker till mig ;) Gött avslut på dagen!
Måndag, tisdag och idag har jag bara varit i skolan och tränat, inte gjort ngt speciellt, trött som en apa när jag kommer hem så somnar oftast vid 8 vaknar igen vid 9 och lägger mig vid 10 haha inge bra! Men jag går ju upp senast vid 6 varje morgon så behöver ju min skönhets sömn ;)
 
Började i lördags med att mål att göra 100 sittupps/magträningar varje dag, vilket jag hållt fram tills idag i alla fall, hoppas jag kan hålla det fram över med. 
 
Gjorde även detta kollaget av bilder och hängde upp på min vägg. Nu kan jag både somna och vakna med mina fina vänner och familj brevid mig!
 
Lite om vad som hänt och sådär, är det ngt ni vill höra mer om eller så e de bara att skriva en lite kommentar. Så himla roligt att få kommentarer även om det bara är "Hej, hoppas du får en bra dag" eller whatever!

1 Month!

2012-08-22 | 05:52:39
Idag har jag varit exakt en månad i USA, på dagen. Den 21 Juli tog jag flyget över atlanted helt by my self och nu sitter jag här med en ny vardag och nya möjligheter en månad senare! 
 
Jag är väldigt trött så orkar inte skriva mer idag.
 
Men jag tycker att vi nu kan köra på en liten 
FRÅGESTUND!
fråga på, jag svarar på så mycket jag kan så snart som möjligt 

Frozen yogurt!

2012-08-19 | 17:58:00
Glömde helt av att berätta att jag hade min första frozen yogurt i Fredags! Det var så himla gott med så mycket olika smaker, jag prova; Choklad, american cheesecake och red velvet med massa nötter, m&m's, choklad och frukter på, yummy in my tummy! 
Igår Var vi och gjorde pedikyr och fick fotmasage, underbart! Ligger alldeless i närheten av huset, så lär gå dit fler gånger! 
Nathalie, min värd-syster från Tyskland!
 
På kvällen var vi på poker kväll med vänner till familjen. Aldir spelat just poker så jag satt med och kolla hur dom gjorde. Kommer defenetivt vara med nästa gång nu när jag vet hur man ska göra, älskar att spela kort! Efter 6 timmar av spelande bestämde sig de tre som var kvar att dela upp vinsten haha och min värdmamma vann även pengar! Jag satt inte riktigt och kolla hela tiden, tjöta mest med folk och satt ute i värmen, var väldigt kyligt inne haha Kolla även en snutt på bridesmaids men vi ska nog köpa filmen idag och kolla klart på den, sjukt rolig det jag såg av den! Väl hemma vid 2 stupa jag i säng och vakna alldeless nyss!
 
Vi får se vad dagen har att bjuda på, blir nog en power walk, plugga och städa. 
 

How life should be

2012-08-18 | 19:13:26
 Jag har en tendens av att vakna väldigt tidigt på morgonen så kl 7 gick jag upp idag, plugga och skypa med mamma och pappa och kom nyss hem ifrån en springtur i värmen, gött att få komma ut och röra på sig.
Idag har jag varit här i exakt 4 veckor. Tiden går så sjukt fort. Allting rullar på och man kommer in i vardagen. Medans andra inte ens kommit till USA har nästan första halvan av terminen gått för min del. 
Här kommer filmerna som jag skulle lägga upp igår!
 
 
Amerikanarna testar på djungelvrål och försöker lära sig Svenska. 
 
 

Fredagsmys!

2012-08-18 | 05:57:12
Idag fredag har jag bara varit i skolan. Efter skolan åkte vi till chandler mall för att kika på homecomming dress, hittade dock ingen jag fastnade för. Men har hittat ett par sjukt fina skor som jag bara måste ha!
Väl hemma igen så käka vi och tjöta som vanligt ;) Nu blir det nog en film sedan kanske ett bad och sängen. Skulle lägga upp filmer nu men det funka inte.. Försöker imorgon eller ngt! 
 
 
 
 
 
 
 

I'm a princess

2012-08-17 | 04:31:05
Okay! De senaste dagarna nu då. I tisdags var det en vanlig dag, skolan sedan träning och hem för middag och plugga. Även igår var det likadant, hade block dag så lektionerna jag hade var, ECE, Dans och Historia varje lektion i nästa 2 timmar, sega dagar! Sedan som vanligt träning med trevliga människor! Satt och plugga hela kvällen, tog mig ett bad, sedan stupa jag i säng. Idag hade jag Engelska, Grafisk design och Sports medicin. Gick dock ifrån lektionen grafisk design för var på Pizza party med alla andra utbytisar på skolan + student komiteen och rektorn mm. Mycket trevligt! Pratade om hur det var i våra länder, planer under året och liknande. Vi är 6 utbtesstudenter på skolan men med 2500 elever märks det inte av, tror jag hehe. Under sports medicin gjorde vi lite olika uppvärmningar och stretch övningar.
 
Kom nyss hem ifrån träningen, har varit mulet och sådär idag vilket märktes av på träningen då alla var helt borta i huvudet och jättetrötta haha, Nu ska jag väl göra lite läxor sedan blir det en film och sängen :)
 
Helgens planer är inte helt bestämda men vi får se vad som händer!

Please take me to Disneyland.

2012-08-15 | 06:19:10

Händer inte så mycket mer här än skolan och badminton träning, så kommer med lite svar på frågor!  

 

Hanna :)Om: 
Hej! Ville bara passa på och säga att jag älskar din blogg(jag är faktiskt seriös när jag säger det, har döpt din blogg till den fantastiska bloggen! I mina bokmärken hehe) och jag är så sjuuukt avundsjuk på dig! Så passa på och njut nu! Och om någon helt random människa följer dig på instagram så är det jag hehe x)

- Vad glad jag blir, du är grym! Kommentarer som denna gör helt klart min dag! Jag njuter för fulla muggar, vill du göra ett år som det här? Ta chansen! Hihi vad spännande! Kommentera gärna någon blid så jag vet med du är :) 





 

 


rebeckaOm: 
hej, jag funderar på att åka som utbytesstudent till usa och jag har en fråga. hur gjorde du för att tjäna ihop så mycket pengar? har du några bra tips? :D 



- Vad roligt! Ta chansen, jag tror på att du klarar det! Kolla detta inlägget! Dock måste ta tillägga att mina föräldrar betalat en stor del, vilket jag är otroligt tacksam för!





 

 


Emilia: Åh, jag blir alltid helt till mig när jag ser svenskar i AZ - Johanna, om du råkar läsa, välkommen hit!

- Haha ja! Inte som i Sverige precis! 









 

leif ([email protected]) Om: 
Nu har Ivan också kollat in bloggen o tycker det ser helt ol ut. Hade 



- Vad bra att han tycker om min blogg ;)





 




Sandra – Breakaway:Svenskar har mycket att lära om hur man uppför sig ute bland folk;) Jag slutar aldrig förvånas över hur vänliga alla är här!

- Ja absolut, i alla fall de flesta av dem!






tiildalarsson.blogg.seOm: 
ååh har du insta?

- Yes, alltidlillan






selmaskype med klassen ska vi absolut ordna! hade varit fett! <3

- Hade varit grymt ju!


Friendship isn't about whom you have known the longest... It's about who came, and never left your side.

2012-08-14 | 06:59:19
Jag är så lyckligt lottad att ha två föredetta utbytesstudenter som vänner, dom vet verkligen vad det är man behöver när man är i ett okänt land långt utanför sin säkra zon! Tack mina fina vänner. 
 
Jag säger till mig själv att jag ska försöka blogga varje dag men tiden räcker inte till så här blir en summering av de senaste dagarna!
 
I lördags startade jag dagen med att skypa med mamma och pappa, mysigt. Älskar mina fina föräldrar!
Där efter var jag som sagt på möte/heldag med massa andra utbytesstudenter från min amerikanskaorganisation ISE. Vi började kl 10 min kontaktperson. Först var det genomgång av regler och liknande, frågor om vad våra förväntningar var och lite allmänt om året. Därefter åt vi en galet god lunch med grillat och gottigott till! Huset var enormt och även deras utomhus pool så där spenderades större delen av dagen. Vi var ca 20 stycken utbytesstudenter med jag umgicks mest med min utbytesstudent/värdsyster och två väldigt trevliga människor ifrån grannlandet Norge! Vi tjöta om allt möjligt och hade det supertrevligt fram till kl fyra då alla blev upphämtade. Upplevde sandstorm för första gången på vägen hem!
 
Kvällen spenderades på en kinesisk reataurang med v-familjen, galet mycket mat men väldigt god! därefter åkte vi hem, stretchade vilket jag borde göra varje kväll för min dans klass. Därefter somna jag gött!
 
söndagen startade även den med en snabb skyping med päronen! Städning av huset, fimtittande och mathandande. När vi kom hem skulle jag ta ut matkassarna ut bagaget på bilen. Bagageluckan var dock inte helt öppen så jag slår huvudet i den, hade solglasögonen på mig så do gjorde ett fint jack i min panna! Helt underbart när man ska ta yearbook foto på torsdag! Dagen slutade med hemlagad mat av mig och kikande i cosmopolitan! 
Idag har jag varit i skolan, toppade mitt hår hos frissan och hade första badminton träningen! Det var ungefär som uttagningarna förutom att man fick mer uppmärksamhet och det var i två timmar. Dock var mitt huvud inte riktigt med på noterna efter gårdagens smäll så det blev en del missar av bollen, haha! Kvällen avslutades med middag hos en vän till familjen och läxor. Nu blir det sängen som gäller så man orkar upp till skolan imon igen! 
 

All at once!

2012-08-11 | 03:53:43
Fick en fråga om jag har instagram och det har jag, bara att följa om du är intresserad: alltidlillan

Denna veckan nu då. Har haft uttagning till badminton lagen varje dag denna veckan. Men innan man får vara med i skolsporter måste man gå till en läkarmottagning för en hälsoundersökning så det gjorde jag förra måndagen, gick prima och jag var helt frisk! Uttagningarna har varit mellan 16.15-17.45 så vi har fått stanna i skolan i två timmar, spenderat dem i biblioteket och gjort läxor, om vi haft några.
 
De två första dagarna var det fys, mina vader var minst sagt döda på tisdagskvällen! Sedan onsdag och torsdag var det badminton matcher som gällde vilket känns i min högerarm som bara vibrerar hela tinden för att jag inte är van vid att använda den haha Men uttagningarna har varit väldigt roliga och jag var inte särskillt nervös alls inför det. Gjorde mitt bästa under veckan och jag kom med i Badminton Versity laget! Dock vet jag inte hur duktiga dom är men jag blev väldigt glad i alla fall! Så måndag till fredag är det träning kl 16. 
 
Annars denna veckan har jag inte gjort så mycket, käkat mina 2 första hemlagade middagar här i Amerika! Gjort läxor och kollat film. 
Imon lördag ska jag och Nathalie på möte hos våran lokala kontaktperson och träffa de utbytesstudenter hon är kontaktperson till, ca 20 st, ska bli väldigt kul! Sedan på söndag vet jag inte riktigt hur planerna ser ut men ser fram emot morgondagen i alla fall!
 
Här är en sjukt fin film som jag och min grupp gjorde i sports med. Väldigt kreativa! (Jag filmar)
 

Internet!

2012-08-10 | 00:22:34
Hej! Sorry for dalig uppdatering,, internetet i huset fungerar inte for tillfallet sa kan bara ga in nar jag ar i skolans bibliotek. Kommer med en sumering om den senaste tiden sa fort det fungerar igen! Jag gar i skolan som vanligt och haller pa med uttagning varje dag efter skolan, for badminton. I helgen ar det utbytestraff hos min kontaktperson, kul att traffa lite andra utbytisar med! Hors snart!

Sitting next to you, doing absolutely nothing means absolutely everything to me.

2012-08-05 | 18:30:11
Måste säga att Amerikanare är så otroligt "bra" på att ge kommentarer och vara snälla. När jag kom till JFK, New York så hitta jag ingen stans. Men en trevlig man som jobba på flygplatsen följde mig dit jag skulle och vi gick och prata hela vägen, han önska mig en trevlig dag och allting. 
Även tjejer i skolan är väldigt generösa med komplimanger. Som; Jag älskar din svenska brytning, vad fin du är idag, vilka fina örhängen, jag älskar den tröjan osv. Känns så ovant för i Sverige så är det främst ens vänner som ger komplimanger bara sådär. Här är det lärare, elever som man aldrig pratat med helt random människor. Det gör en så mycket gladare och allt känns lättare för stunden.  
 
Igår så var vi ute o käka lunch sedan gick vi i antikaffärer i ett par timmar, hitta massa fint men insåg med en gång att jag inte skulle få med ngt hem till Sverige så jag köpte ingenting :/ Sedan på kvälle så var jag, Kameryn och Nathalie barnvakter till en underbart söt liten unge som bor granne med oss, Jag somna dock kl 20 och vakna igen vid 22 av att vi skulle gå hem. Inget bra att somna så på kvällen för jag vaknade kl halv sju i morse. Dock skypa jag med min fina mamma och syster vilket var väldigt mysigt! Nu ska jag köra igång med mitt inlämningsarbete, jippie! Njut av de sista veckorna på sommarlovet säger jag bara! 

You are beautiful in every single way.

2012-08-04 | 19:04:54

Tack för alla fina kommentarer! Så glad blir man av dom! 

Fredrik Branting :Va betyder tjöta? :))

  • Tjöta betyder prata på Göteborska ;)

     

selma :hahah, då kunde du ju glänsa med dina kunskaper, verkligen ditt område ;) puss på dig vännen, ta hand om dig! <3

- Haha ja det kan man lungt säga ;) Detsamma going <3 





emeliepemeliesmörgåsgurka: det låter som du trivs. tänker på dig mycket! och låt året gå fort. älskar dig! lite mer uppdatering tack! och bilder, ja det vill jag ha!

- Ja det kommer gå fort som vinden och då ses vi igen! Bilder kommer när det händer grejer, vardagarna är inte så händelserika ;) Love you too! 







Greta - utbytis i edmonds
:Åh längtar till min första skoldag, typ i alla fall! Vill inte vara helt ensam:) jag tror också att jag ska försöka bli med i volleyboll laget men vet verkligen inte om jag kommer komma med:)

- Ja första skoldagen var speciell! Men nu efter 2 veckor i skolan trivs jag som fisken i vattnet. Mina klasser är super roliga!


 Om dom har open gym innan uttagningarna föreslår jag att du går på det och prata med coachen innan! Jag gick på det och insåg att jag aldrig skulle komma med i laget för jag var för dålig :P Så nu blire badminton!



Claes-Göran Lans: Hej........... Kul att allt fungerat och att du kommit tillrätta i din nya miljö. Skall bli kul att följa dina inlägg i fortsättningen. Ta väl hand om dig. :)

- Ja vad roligt att du läser den! Tack detsamma!



Tilda
:AAAAH vad kul!! kan du inte börja lägga upp fler bilder?

Josefin: Ta massa bilder, vill se hehe :D

- Bilder kommer när det händer saker här, träffat vänner osv. 









Eira :JAG VILL HÖRA ALLT!! Hoppas du har det hur bra som helst tjejen. Älskar ju dig du vet :)) puss

- Haha läs min blogg och skypa med mig!! Älskar dig med & allt e toppen, puss <3






Anna:Åååååhh va skönt att du är framme ordentligt! Fint att flygresa m byten å allt gick bra trots lite "strul". Duktiga du!!! Hoppas att du kommer trivas bra hos din v-familj. Stoora kramar från Kjellstorparna! <3 



- Ja jag är glad att jag kom fram, och att min packning tillslut hamnade i mina händer (Det kom inte med mitt flyg så fick det en dag senare). Kram från lilla mig, hälsa familjen så gott!




Sandra - Breakaway :Åh, så spännande :) Jag kommer ihåg första gången jag landade i USA och allt var så nytt.

- Ja det är en helt ny känsla, alla är så himla trevliga!





Theres: Låter som att du klarade flygresan galant , vilket jag inte alls tvivlade på. Ser fram i mot nästa inlägg . Puss å kram

- Ja men visst, trots strulet kom jag minsann fram ;) Kommer fler! Puss mitt hjärta







Johanna: Hej! Jag råkade komma in på din blogg av en ren slump och blev genast glad över att se att det även finns andra svenska i Arizona. Jag kom hit som en au pair för en månad sedan och bor i Scottsdale! Gillar din blogg!

- Nej vad roligt! Du får gärna lägga till mig på facebook eller så! Tack :D




 

paula :Åhhh vickan!! Hur har du det??? Jag är glad att du har kommit fram ordentligt, men nu vill jag höra allting! Och lycka till på din first day of high school tomorrow, kommer bli hur bra som helst! LOVE<3 



- Jag har det bra Paula! Du kommer få höra ALLT! Love you!







Anna :HA ETT GRYMT ÅR VICTORIA! :D jag är lite avis på att du får åka iväg så tidigt, själv har jag en månad kvar i Sverige! Hoppas flygresan har gått smärtfritt och att du kommer trivas i varma AZ! Om du har tid får du gärna skriva lite i gruppen hur flygresan var, hur det var att träffa familjen för första gången, hur engelskan går osv! Hade varit roligt att veta nu innan vi andra beger oss iväg! Men njut av tiden och koppla bort Sverige! Och ha det otroligt bra nu! :) Jag hoppas kunna träffa dig och de andra jag inte träffat än på en återträff sen när vi alla kommit hem. Men nu har vi 10 månader framför oss! vi hörs! :) /Anna

- Ja det har börjat bra i alla fall! Tror detta året kommer bli helt galet bra! Önskar dig all lycka med ditt år så hörs vi och kanske ses med :D Kram










selma :herrgud, kan verkligen inte fatta att du åker! det är helt sinnes!hoppas du får det helt underbart. kommer sakna dig min fina vän! <3

- Jag har det super bra! Saknar dig i skolan min spillevink :/ Vet du vad! Vi måste köra skype med

klassen sen när ni börjat skolan! Så roligt det hade vart :D puss 











JESSICA:Åh, vad spännande, stort lycka till då i USA! :D 






stina:åh vad roligt, lycka till på flygturen! :)

Tack så mycket!




When the weekend starts!

2012-08-04 | 08:21:18
Idag har vi som vanligt varit i skolan. Träffat en trevlig prick i engelskan, dock pratar han konstant om sin bil och jag fattar ingenting! 
 
Efter skolan kom Travis och Wyatt för att plocka upp oss. Vi åkte till en mexikansk restaurang och käka burito, mumma! Jag tog en som dom föreslog. Det var som kallops inuti buriton förutom potatis ;) haha men det var gott. 
Vi skulle på bio och innan den börja 5.30 så gick vi i lite affärer, jag shoppa lite grann på Victoria Secret, hihi första gången i USA! 
Skolan:
Det blev att kolla på "Batman: the dark knight rises! Den var 3 timmar lång men varje minut av den var spännande, verkligen en film jag föreslår! 
När vi kom tillbaka hem gick vi ut och spela basketboll och sprang igenom vattenspridarna som vattna gräsmattan vid lekplatsen. Pisseblöta och goa tog vi oss in för att kolla lite OS och få "Vickan massage". 

Your voice is the soundtrack of my life

2012-08-02 | 05:53:12
Var på öppet gym idag för att träna inför uttagningen till volleyboll på måndag. Jag är ju senior vilket beryder att jag måste gå på uttagning för det duktigaste volleyboll laget på skolan. Jag har aldrig spelat volleyboll innan men ville prova på något nytt. Efter halva träningen tog cochen mig till sidan och berättade att jag spela med de näst yngsta laget, haha. Jag tyckte det var svårt att spela med dom men när jag såg de duktigaste spela sa jag bara att jag inte kommer gå på uttagningen och bara skratta åt mig själv och han sa att det skulle bli väldigt svårt för mig att komma med i laget. Så jag tacka för mig och gick.. Får köra på badminton nu denna första tiden. Sedan blir det antagligen Fotboll och sista vet jag inte riktigt ännu. 
(Bilder från Patricias födelsedag!)

High school!

2012-08-01 | 06:15:11
En summering av vad jag har märkt av high school hittills. 
 
Börjar tidigare än svenska skolor; 07.25 am Lektionerna är 56 minuter långa och slutar dagen 2.14 pm 
 
Klockan ringer 5 min innan första lektionen börjar, sedan när lektionen slutar då har man 5 min att ta sig till nästa lektion. Först ringer en kl, är man inte framme då får man skynda sig och vid den sista klockan så är det väldigt bra om man är där annars kan man få en Tardy vilket e typ att man kommit försent. 
 
Det är 40 min lunch och det är en sjut lång kö som man får stå i, sedan gå till det stället med den maten du vill ha. tex: Pizza, taco, kyckling mm. Ja brukar äta taco! Maten kostar ca $3 om man vill ha så man står sig hela dagen. Sedan sitter man ute eller inne, ja sitter oftast ute. Det är precis sånna bord som i filmer som man sitter runt och alla sitter i sina "gäng". 
 
Inte märkt av några direkta gäng annars i korridoren eller så men precis som i alla klasser så är det mycket olika människor. 
 
Man säger alltid sir, mr, mrs eller liknande till vuxna vilket jag lätt glömmer av.. Bara att lära sig! 
 
Klädreglerna är stränga, i alla fall på min skola. Du kan i stort sätt ha vilka shorts du vill men du får inte ha toppar med smalare band än 2 fingrar, man får inte se BH banden och inte heller BHn på sidan även om det är en bandeau BH. Det misstaget gjorde jag första dagen och blev dresscoded. Dock behövde jag inte gå till "the office" för det var första dagen och jag var ny. Sjukt jobbigt kan jag lova! 
 
Vad man gör under klasserna är lite olika. Bytte engelska lärare idag så i den nya engelska klassen kolla vi på film, ece gick vi igenom graviditets stadiumen (Selma, du vet att ja kan allt detta redan ;) haha), graphic design jobbar vid med Photo shop och jag tycker det är galet roligt! Dansen dansar vi och tar lite noteringar, sports medicine så är det mycket teori men det är ändå ganska enkelt och i historian pratar vi helt enkelt om historia och jag hänger med på hälften men det känns ändå som att det går bra. 
 
Just a tiny bit of how the American high school is. 
 

RSS 2.0