Love people, not things. Use things not people

2012-03-27 | 19:58:30
Händer inte så mkt på USA fronten, pratar lite fram och tillbaka med min värdfamilj som verkar helt underbar! Har även valt mina kurser nu! Har jag berättat det?
Kurserna är i alla fall (om jag får dom):
- Police Sciense (1 Semester)
- Current Events
- English 12
- Early Childhood Education I
- TV Production
- AZ/US History
- Aerobics/Weight training (1 Semester)
Jag sitter som alltid bänkad framför halv åtta hos mig, blir ju hungrig av att bara se på allt god mat som lagas! Underbart vänder ute idag och underbar dag!
Jag starta dagen med att vakna sent, plugga genom att kolla på The great debaters och skriva lite om den. Detta är en sjukt bra film som jag absolut rekomenderar dig att se! Sån fin men ändå hemsk historia som får en fastklistrad framfr TV:n.
Tog sedan en promenad till min gamla skola för att sätta upp en grej, lite nostalgisk blir man allt när man kommer tillbaka efter två år, lite kul när lärare kommer ihåg vad man heter också!
Jag tog mig en sväng förbi en kiosk och köpte en 88 galss, mumma! Promenerade vidare i bara linne och mådde så sjukt bra!
Sen blev det skolan en stund, hem och promenera med J, laga middag och äta sedan skriva ett arbete till marknadsföringen!
Tror aldrig jag hunnit med såhär mycket på en dag haha

Almost a week, feels like a day.

2012-03-20 | 23:39:37
Tiden går så himla fort! Kändes som att det var igår jag senast blogga så var det nästan en vecka sedan..
Mina dagar spenderas i skolan, på gymmet och med nosen i teoriböckerna. Utmattad ska jag nu gå och lägga mig för att orka upp till ännu en dag i skolan.


RANDOM
Your inside will be the same.

2012-03-15 | 21:30:28

Jag gjorde ju som sagt ett tuberkulin test i måndags och skulle dit för att avläsa det idag. Jag var frisk! Fick då ett intyg om detta och så sa sjuksköterska "jag sätter på lite extra stämplar för det brukar Amerikanarna gilla". Hahah känns verkligen som det är så!


Jag har hunnit med att köpa film och batteri till denna godingen!

 

Så nu blir det några gamla hederliga foton fram över!


Jag har också bokat tid för tatuering(!!!) det blir under påsklovet eftersom jag inte fyllt 18 ännu. Jag är så excited!

Alma om Turn everything upside down.:

Jag älskar din nya design! Men provet gick bra då? :)

-Tack så mycket, det gör jag med! Ingen aning om hur provet gick. Men förhoppningsvis gick det bra :)


Turn everything upside down.

2012-03-13 | 23:17:29
SLEP-test underhöll mig mellan 17-19. Det var ca 70 frågor hörförståelse sedan lika många läsförståelse. Sitter nu här med världens spränngande huvudvärk.. Tror inte provet var så svårt, mest överenkla frågor.
Efter testet prommenera jag och två nyfunna utbytesstudenter till en restaurang för att äta indiskt då magana bara skrek efter det!
På götaplatsen hade dom som en festival av något slag, antagligen eftersom det är persiskt nyår nästa tisdag var det nog för att fira det!
Har du redan fått börja välja ämnen till high school? Vad finns det att välja mellan, på just skolan du ska gå alltså?:)
- Yes, redav valt dom jag ska ta också :) HÄR finns alla classes man kan välja mellan :)

Ny design!

2012-03-12 | 22:19:27
Om ni inte ser den nya designen, uppdatera då sidan.
Jag har Erika att tacka för den nya otroligt snygga designen här på bloggen, om jag får säga det själv ;)
Jag skulle aldrig komma i närheten av att kunna göra en sådanhär design så jag är superglad att den blev precis som jag ville ha den!

Tuberkulos vaccin

2012-03-12 | 15:24:18
Idag har jag tagit tuberkulin prov, ett av alla dessa "vaccin" man ska ta. Det är alltså ett tuberkulos test. Man sprutar in  tuberkulin under huden på armen, så blir det en vit bula sen kommer man tillbaka tre dagar senare så läser sköterskan av det och ser om man är frisk eller inte. Hoppas på att jag mår bra!
Fick sluta tidigare idag då vi har utvecklingssamtal måndag-onsdag och går då halvdagar. Ska snart vidare till jobbet för att vara barnvakt en sista gång för min lilla pöjk!

A city in Arizona

2012-03-11 | 08:58:05
Hej alla goingar!
Har jobbat för fullt hela gårdagen och fredagen spenderades med familjen framför TVn och körkortsboken..
Igår kändes allt så himla bra! Jag var jätteglad hela dagen trots att det har galet mycket att göra på jobbet. Känner samma känsla idag. Det är så skönt att gå runt och känna att man är glad, att allt känns bra och att allt faktiskt rullar på i rätt riktning.
Jag har pratat ganska mycket med min värdsystersyster och hon verklar jättesnäll! Vi har ganska lika intressen och allt flyter på bra. Jag tycker det är väldigt viktigt att det känns bra såhär tidigt i hela processen så man känner att det kommer bli bra. Jag kan lova er att det känns toppen!

International women's day!

2012-03-08 | 19:08:00
Idag är det internationella kvinnodagen. Hörde på radion att kvinnor som jobbar efter 15,51 på eftermiddagen jobbar gratis. Alltså för att de får mindre lön än män. Mix megapol har även ett TJEJPLAN vilket innebär att ett gäng tjejer som blivit nominerade får åka till New York! Så känner du att du har någon du vill nominera tycker jag du ska ta dig tid att göra det! Det är ju ändå internationella kvinnodagen!

Longing takes you forward.

2012-03-08 | 15:06:39
Jag börjar ju som sagt skolan i USA 23e Juli, alltså måste jag antagligen vara där vid den 21e så jag hinner träffa min familj. Jag missar tyvärr Soft landing-camp (SLP) men det är som det är. Och den 21 Juli är vecka 29 vilket innebär att jag åker antagligen om så lite som,,, 19 veckor! Helt sjukt att det är så nära men så glad att det är så tidigt ändå ;)
Jag sitter här och håller på att välja kurser att läsa,, av 79 sidor har jag kortat ner det till 24 ämnen, nu ska jag välja ut 4 av dessa. Får se hur det går.
-
Hade halkan idag (risk 2an) för att ta körkort och det var så sjukt roligt! sladdade och hade teori och grejer. Var jättenervös innan men det var ju absolut inga problem! Nu är det inte långt kvar till uppkörning!

Arrival of the birds.

2012-03-07 | 14:45:19

Kom precis in efter en lång körrunda på landsvägar med pappsen! Gick faktiskt riktigt bra idag, kändes gött.

Absolut en sådan här bil jag vill ha i framtiden!

 

Q & A


Elin om Isn't it weird that everything sounds better in english?:

Åh vad härligt det låter, har du fått veta var den andra utbytesstudenten kommer från?:)

Jag ska åka om två år, så har börjat jobba och sparat och så, så tycker du gjort det jättebra som tjänat ihop så mycket all by yourself :D

- Visst gör det, längtar något otroligt! Den andra utbytisen kommer ifrån Tyskland så det är inte allt för långt bort.

Tack så mycket! Det är bra att börja i tid för det är en del pengar. Men tänk på att leva under tiden du jobbar,, det har jag inte varit så bra på vilket jag ångrar lite nu i efterhand även om jag älskar mitt jobb så kan begäran och tanken på pengar bli för stor att det tar för stor del av ens liv. You go girl! Du kommer säkert få ett otroligt bra år!

 

Alma om Isn't it weird that everything sounds better in english?:

Åh det låter ju verkligen jättemysigt! :D I Arizona dessutom!! Och hoppas att statistiken håller sig hög, det tycker jag du förtjänar! :)

- Ja Arizona där det är så sjukt varm! Jag måste bli bättre på att dricka vatten har jag kommit på om jag ska klara mig där... Tack Alma! Vad glad jag blir av att höra sådanahär fina kommentarer, gör verkligen min dag!

 

Michelle om Take the chance.:

Du åker med explorius visst? Är ute deras tidigaste New York grupp den 31 juli? Kommer du missa New York? Kram

- Precis, det har du aldelsess rätt i. Jag tror det är den 31 juli första avresedatumet är men jag mailade min kontaktperson på Explorius och fråga om hur det blir för mig, så väntar nu på svar. Så ja, det kan kanske vara så att jag missar New York men det ordnar sig säkert på ett eller annat sätt.

 


Take the chance.

2012-03-07 | 00:15:05
Haft fullt upp hela dagen. Men vet nu i alla fall när min skola i USA börjar. Det är den 23e Juli, helt sjukt vad snart det är!
Super trött så slänger upp ett par bilder jag gillar istället!

I like you more than pizza and I REALLY like pizza

2012-03-05 | 21:26:06
Allt känns så sjukt underbart! Älskar min placering och Min V-mamma är super trevlig (den enda jag haft kontakt med). Gilbert verkar vara en så otroligt mysig stad och jag vill bara åka med en gång!
Tänk att det är en stat med sol nästan 350 dagar om året!  Det kommer finnas palmer utanför dörren, det är blå himmel som gör en så glad, det kommer vara VARMT! Helt galet crazy excited. 
Ser det inte hur mysigt ut som helst? Det tycker jag i alla fall!
Trots all stress kan jag inte sluta le, för jag ska till USA, på riktigt!

Isn't it weird that everything sounds better in english?

2012-03-04 | 22:13:56
Jag har fått veta lite mer nu om min v-familj. Jag kommer bo med min värdmamma hennes dotter (16 år) och en annan utbytesstudent. Vi kommer nog bli ett riktigt mysigt litet tjejgäng och jag ser verkligen fram emot att få träffa dem!
'
Söndagar är en sån otroligt speciell dag på jobbet! Gäster har inget tålamod och ropar på en när man tar beställning vid ett annat bord och ber om saker när man har händerna fulla. Så något jag verkligen ska ta reda på i USA är om Amerikanare är lika Stressade och naiva som Svenskar eller om vi är en särklass för sig. (Note to self).
*
Celine:
Vad betyder LC? När skall du åka?
- LC betyder Local Coordinator vilket är min kontaktperson ifrån min Amerikanska organisation. Jag ska åka nu till hösten, tidigast 31 Juli.

Känslan när man kollar statistiken och den är superhög, går in och kollar Eiras blogg och ser att hon länkat och förstår varför man har så många unika besökare ;) Haha

Reading the same paragraph 5 times because your mind wander while readig.

2012-03-04 | 09:16:54
Idag känns allt så himla bra! Känns verkligen som att min v-familj är hur underbar som helst, dock vet jag inte så mycket om dem än. Explorius jobbar ju inte på helgen så det är ganska dött för tillfället.
'
Min käre vän Eira har vetat om att jag haft familj i en månad då vi har samma LC! Helt sjukt hur duktig hon har varit att hålla sig, kan inte varit lätt ;)
Detta videoklippet är så otroligt bra och jag blir så galet glad när jag ser det! Låten är som fastklistrad på hjärnan!
Marry you - Bruno Mars

Facts about my placement

2012-03-03 | 10:02:09
Jag har precis skickat mitt första mail till min värdfamilj!
Jag kommer bo i staden Gilbert, Arizona.
Vet inte så mycket om familjen än.
Kommer gå på Bacha High School in Chandler
Såhär ser skolan ut (ca 2500 elever)
'
Jag är så spänd på att få veta mer just nu! Har inte alls kunnat sova inatt pga detta,, men nu har jag en härlig dag på jobbet framför mig och leendet kommer vara som fastklistrat efter dethär!

VÄRDFAMILJ!

2012-03-03 | 01:08:55
Jag har fått värdfamilj i staden Gilbert, Arizona!
Helt sjukt!!
Efter 73 dagar! Så himmla skönt :D

No stress & a lot of happiness is what I need right now.

2012-03-02 | 19:30:36
Våren har kommit på riktigt nu! Det var strålande sol och förvårnansvärt fint väder ute idag!
För mig betyder i år vår -> stress.
Stress innebär för mig framför allt:
-sista terminen med min underbara klass
-Hinna med körkort innan Valencia
-Fylla 18 och allt vad det innebär innan Valencia
- En överaskning för er som läser här (innan Valencia)
Jag åker alltså till Valencia tisdag V.16 innan jag åker till Valencia, så det är inte många veckor kvar!
Här är en liten bild på min nya friss! Har haft lugg förut och nu övertala mina fina vänner mig om att skaffa det igen ;) Får se hur länge den stannar.

RSS 2.0